Nergis çiçeği hikayesi, anlamı ve faydaları: Nergis çiçeği hikayesi nedir, özellikleri nelerdir?
Güzelliği ile kendine hayran bırakan çiçek türlerinden biri Nergis çiçeğidir. Sadece güzel görüntüsü değil muhteşem kokusu ile de büyülemektedir. Kişinin tazelenmesine, huzur ve mutluluk bulmasına yardımcı olan çiçek türlerinden biridir. Nergis çiçeği Yunan mitolojisinde kendini beğenmişliği sembolize etmektedir. Nergis çiçeği hikayesi, anlamı ve faydaları gibi merak edilen konulara değineceğiz. Nergis çiçeği hikayesi nedir, özellikleri nelerdir? İşte tüm ayrıntılar…

Nergis çiçeği Türkiye'de oldukça sevilen çiçek türlerinden biridir. Nergis çiçekleri ilkbahar mevsiminden önce hoş kokusunu yayarak kendini göstermeye başlar. Birçok hikâyede adı geçer, özellikle aşk temalı hikayelerde yer alması onu daha anlamlı bir çiçek haline getirmiştir. Halk arasında kısaca bu çiçeğe aşk çiçeği de deniliyor. Nergis çiçeği bununla da kalmayıp faydaları ile alternatif tıp alanında kullanılıyor. Nergis çiçeği hikayesi, anlamı ve faydaları nelerdir? İşte Nergis çiçeği özellikleri…
NERGİS ÇİÇEĞİ ANLAMI
Nergis çiçeği aşkı simgelemektedir. Aşk konusunu içeren birçok hikâyede yer almıştır. Yunan mitolojisinde de aşk temasında yer alsa da kendini beğenmişliği sembolleştirmiştir. Ayrıca imkânsız aşkın, sevip de kavuşamamanın sembolü de olmuştur. Nergis çiçeği ayrıca görüntüsü ve hoş kokusu ile de güzelliği simgeler.
NERGİS ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ
- Baharın erken dönemlerinde çiçek açar
- Bazı türleri ise sonbaharda çiçeklenir
- 5 ile 80 santimetre arasında boylanabilir
- Soğanlı ve çok yıllık çiçek türüdür
- Güney Afrika, Kuzey Avrupa ve Akdeniz'in batısı doğal olarak yetişir
- Çoğalması soğan bölünmesi yoluyla gerçekleşir
- Nergis çiçeği soğanı, insan ve hayvanlar için zehirlidir.
NERGİS ÇİÇEĞİ HİKAYESİ
Nergis çiçeği hikayesi, Yunan mitolojisinde Ovidipus tarafından aktarılan bir hikayedir. Bu merak edilen hikâyeyi size aktaralım.
Narcissos, bir peri ile insanın oğludur. Kendini beğenmiş, ukala bir tarzı vardır. Dağ perilerinden biri olan Ekho ona aşık olur. Bu aşkı ifade etmesi neredeyse imkansızdır. Bu şekilde umutsuz bir aşka kapılır. Ekho hiçbir zaman konuşamaz, uzaktan kendi gözükmeden söylenenlerin son kelime ve hecesini tekrarlar. Narcissos bir gün arkadaşlarını ararken "Biri mi var burada?" Diye seslenir. Ekho'da "Burada" diye cevap verir. Narcissos ona "Gel" diye yanıt verir. Ekho onu çok sevmesine rağmen sadece ona "Gel" diye cevap verir. Kendini beğenmiş Narcissos bu sözlere fazla dayanamayarak oradan çekip gider.
Ekho bu olayın üzerine çok üzülür, morali bozulur ve dağdaki mağaranın birine giderek şöyle der, "Dilerim oda sevsin, benim gibi ve sevdiğine kavuşamasın." Ekho bu olayları fazla kafaya takınca kendini yer bitirir. En sonunda taşa dönüşür. Sadece ondan geriye sesi kalır. Adalet er ya da geç doğru yolu bulacaktır. Ekho için o gün gelmiştir.
Bir gün Narcissos dağlarda ağaç ve yeşilliklerin içinde gezinirken bir pınara denk gelir. Eğilip su içmek isterken gördüğü bir hayali beğenir ve ona aşık olur. Narcissos gerçekten aşık olmuştur. Ellerini pınara doğru uzatır ama o hayal kaybolur. Aynı Ekho gibi sevmiştir ama sevdiğine ulaşamaz. Narcissos bu sevgiye daha fazla dayanamayıp ölür. Narcissos'un cesedinin olduğu yerde çiçek bulurlar. Bu çiçeğin ismi Nergis. O günden bugüne Nergis çiçeğinin simgesi kendini beğenmişliğin sembolüdür. Orman tanrıçaları su pınarını gözyaşı kavanozuna dönüşmüş olarak bulurlar. Tanrıçalar pınara sorarlar, "Neden ağlıyorsun diye?" Pınar, "Narcissos için ağlıyorum" der. Narcissos yakışıklı bir genç miydi? diye sormuş göl. Bunu senden daha iyi kim bilebilir ki? Diye karşılık vermiş iyice şaşıran tanrıçalar. Her gün senin kıyılarına gelip sularına bakıyordu. Göl bir süre sessiz kalmış. Sonra şöyle konuşmuş: -Narcissos için ağlıyorum, ama onun yakışıklı olduğunu hiç fark etmedim ben. Narcissos için ağlıyorum, çünkü sularıma eğildiği zaman, gözlerinin derinliklerinde kendi güzelliğimin yansımasını görebiliyordum. Hikaye böylece son bulmuş.
NERGİS ÇİÇEĞİ FAYDALARI
- Kaynatılıp suyu içildiği veya haşlanarak yenildiği zaman kusmayı tahrik eder.
- Geniz tıkanıklığını açar.
- Cüzzam ve abraş hastalıklarına karşı faydalıdır.
- Nergisin öğütülmüş kökü, sinirlere kadar ulaşmış olan yaraları iyileştirir.
- Rutubet ve safradan meydana gelen baş ağrısına karşı da faydalıdır.
- Temizleyici özelliği vardır.
- Midenin dibindeki rutubeti çeker.
- Soğuktan meydana gelen nezleye karşı faydalıdır.
EN SON HABERLER
- 1 15 yaşında gençlerin de tansiyonu var
- 2 M Lisa’dan ‘gecelerde’
- 3 Hastanın asker hücreleriyle kanseri yok ediyor
- 4 Böbrek taşı kadınları ve çocukları da vuruyor
- 5 Kilo hipertansiyon riskini 8 kat artırıyor
- 6 Gizli kimyasal tehlikelere dikkat!
- 7 Erkekler daha hızlı aşık oluyor
- 8 Bu kanserin aşısı var
- 9 Karaciğer yağlanması en yaygın sağlık sorunu
- 10 Erkekler oyun bağımlısı çıktı