Giriş Tarihi: 4.12.2020 10:42 Son Güncelleme: 4.12.2020 10:48

Sinüzit baş ağrısı, ateş, baş dönmesi yapar mı? Sinüzit nerelere vurur, belirtileri nelerdir?

Günlük hayatımızı olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biri sinüzittir. Peki, nedir bu sinüzit? Sinüsler burun ve solunum sistemimizin bir parçasıdır. Yüz ve kafamızdaki boşlukların içerisinde bulunan hava boşluklarıdır. Bu hava boşluklarının iltihaplanmasıyla sinüzit oluşur. Sinüzit, daha çok soğuk algınlığı ve alerjik reaksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Sinüzit baş ağrısı, ateş, baş dönmesi yapar mı? merak edilmektedir. Sinüzit nerelere vurur? İşte yanıtları…

Sinüzit baş ağrısı, ateş, baş dönmesi yapar mı? Sinüzit nerelere vurur, belirtileri nelerdir?

Sinüslerin görevleri soluduğumuz havayı ısıtmak, nemlendirmek, bakteri ve zararlı maddeleri engellemektir. Sinüzit ise bu tabakanın iltihaplanmasıyla meydana gelir. Sinüslerin uçları iltihaplanır ve tıkanır. Bakteri ve virüsler bu duruma neden olabilmektedir. Sinüzit kendini bazı belirtilerle gösterir. Yine de kesin tanı için uzman bir doktora muayene olmanızda fayda vardır. Sinüzit nerelere vurur? Sinüzit baş ağrısı, ateş, baş dönmesi yapar mı?

SİNÜZİT BELİRTİLERİ

Sinüzit, sinüs uçlarının iltihaplanmasıyla oluşan bir rahatsızlıktır. Aşağıdaki belirtiler sinüzit olduğunuzu göstermektedir. İşte sinüzit belirtileri:

  • Baş, üst dişler, alın, göz çevresinde ve başın arkasında hissedilen ağrı en önemli belirtilerdendir. Özellikle başın öne doğru eğilmesi ağrıların şiddetinde artışa neden olmaktadır. Ancak kronik sinüzitte ağrı görülmez.
  • Burun tıkanıklığı,
  • Sarı, yeşil veya kanlı burun akıntısı,
  • Diş ağrısıyla birleşebilen yanak ağrıları,
  • Kötü ağız kokusu,
  • Zaman zaman kuru öksürük, hafif ateş veya mide ağrılarına da sebep olabildiği bilinmektedir.
  • Özellikle koku alamama ve geceleri artan öksürükleriniz kronik sinüzit belirti olabilir.

SİNÜZİT BAŞ AĞRISI YAPAR MI?

Hemen hemen hepimizin baş ağrısı denince ilk aklına gelen sinüzittir. Peki, sinüzit baş ağrısı yapar mı? Sinüzit oldukça şiddetli ağrılara neden olabilmektedir. Özellikle dört haftadan kısa süren sinüzitlerde kafa arkası, baş ağrısı, alın ve iki taraflı şakak ağrısı, omuza, dişlere, damağa ve buruna doğru yayılan ağrı, unutkanlık ve dalgınlık görülebilir. Alın, bölgesindeki ağrılar genel olarak alın sinüsleri kaynaklı olmaktadır.

SİNÜZİT ATEŞ YAPAR MI?

Sinüzit belirtileri içerisinde en az görüleni olmakla beraber hafif ateşe neden olabilmektedir. Bebeklerde ve çocuklarda hafif ateşlenme görülebilir. Sürekli hafif ateş durumunda da KKB doktoruna gitmekte fayda vardır.

SİNÜZİT BAŞ DÖNMESİ YAPAR MI?

Sinüzitin birçok belirtisi olmasına rağmen bu belirtiler arasında baş dönmesi yer almamaktadır.

SİNÜZİT BEYNİ ETKİLER Mİ?

Kronik sinüzitin beyin zarı iltihaplanmalarına neden olabildiği bilinmektedir.

SİNÜZİT DENGESİZLİK YAPAR MI?

Sinüzitin birçok olumsuz etkisizliğine rağmen dengesizlik ile ilgili bir sorun bilinmemektedir.

SİNÜZİT TEDAVİSİ

Sinüzitin tedavisi, sinüzite neden olan faktörler, hastanın yaşı vb. faktörlere bağlı olarak hekim kararıyla yapılabilmektedir. Burun tıkanıklığı için, burun spreyleri ve baş ağrısını gidermek için ağrı kesiciler kullanılabilir. Bakteriyel sinüzitlerde antibiyotikler kullanılabilir. Kronikleşen vakalarda ameliyat da bir seçenek olabilir.

Sinüzite Ne İyi Gelir? Yetişkinlerde Ve Çocuklarda Alerjik Sinüzit Ağrısı Nasıl Geçer? Sinüziti En Çabuk Ne Keser?