Son Güncelleme: Çarşamba 13.01.2021 14:32
Besin alerjisi olanlar için sevindiren çalışma: Bu besini tüketmek alerjinizi yok edebilir
Uzman isimler tarafından yapılan bir araştırmaya göre, suda kaynatılmış yer fıstığı yemek alerjisi olanlarda yaşamı tehdit eden reaksiyon riskini azaltıyor. Uzmanlara göre, bu yöntem sayesinde sürekli kaçınmanız gereken alerji riskini ortadan kaldırabilir, hayat kalitenizi yükseltebilirsiniz.
Londra'da yapılan bir araştırma sonucunda, Yer fıstığını 20 ila 30 dakika arası kaynatmanın pek çok yaşamı tehdit eden alerjiyi engellediği belirtildi. Araştırmada kuruyemişler, kaynatılıp soğutulduktan sonra, fıstık alerjisi olanlar tıbbi gözetim altında beslendi. Bu, başlangıçta çok küçük kırıntı miktarları ile başlasa da bir yıl boyunca tüketim oranı yükseltildi ve tek seferde 6 ila 8 fıstığı tüketilebilmesi sağlandı.
Bu teknik, bağışıklık sistemini yer fıstığındaki bir proteininin varlığına karşı duyarsızlaştırmak ve aşırı tepki vermemek için kullanılan bir tür oral immünoterapi türüdür.
"DAHA UCUZ VE ETKİLİ BİR YÖNTEM"
Ağız yoluyla immünoterapi, kavrulmuş yer fıstığından özel olarak hazırlanmış un kullanılarak halihazırda kullanıyordu.
EN SON HABERLER
- 1 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 2 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 3 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 4 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 5 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 6 Hafızayı zehir gibi yapan besin! Haftada 3 defa tüketmek unutkanlığı bitiriyor
- 7 Bilim insanlarından "kalbi 20 yaş gençleştiren" besin keşfi! Bunu yiyenin damarları baştan aşağı yenileniyor...
- 8 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor
- 9 Çığ gibi büyüyen tehlike: Obezite
- 10 Tek bir tanesinde dünyanın "şifası" var! Yiyenin bağışıklığı "çeliğe" dönüşüyor: Bulmak için Akdeniz'e koşuyorlar...