Perşembe 14.01.2021 09:48
Son Güncelleme: Perşembe 14.01.2021 12:00

Sağlık çalışanları aşılanma başlandı

Konya, Adana, Erzurum, Bursa, Amasya, Nevşehir, Gaziantep, Erzican ve Mersin'de sağlık çalışanları koronavirüse karşı aşı olmaya başladı.

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin aşı olmalarıyla başlayan aşılama süreci bu sabah sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla devam ediyor.

Yurdun dört bir yanında aşı olmak isteyen sağlık çalışanları Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevularını alarak bu sabah itibariyle aşılarını olmaya başladı.

Konya Numune Hastanesi'nde saat 9.00 itibariyle sağlık çalışanları için aşılama çalışması başladı.

MHRS'den aşı randevusunu alan sağlık personelleri aşı odasına gelerek aşılarını oluyor. Konya Numune Hastanesi, aşı için 12 ayrı aşı odası hazırladığı öğrenildi.

Aşı olan sağlık memuru Fatih Seven ve radyoloji Adem Yıldırım; "Aşımızı olduk çok mutluyuz, bize bu imkanı veren Sağlık Bakanlığımız ve Devletimize çok teşekkür ediyoruz. Herkesin aşı olmasını istiyoruz." açıklamasında bulundular.

ERZURUM'DA İLK AŞIYI SAĞLIK MÜDÜRÜ OLDU

Erzurum'da Mareşal Fevzi Çakmak Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk aşıyı Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir vuruldu. Aşı vurulduktan sonra açıklamalarda bulunan Bedir; "14 bin 500 personelimiz için gerekli tüm aşılar depolarımızda. İki gün içinde tüm sağlık çalışanlarımızın aşılarının olmasını planlıyoruz. Hafta sonu da diğer grupların aşı çalışmalarına başlayacağız. Şuana kadar çok kısa bir süre olmasına rağmen binin üzerinde randevu talebi var. Bu bizi mutlu ediyor. Bir an önce hepimizin normal hayatına dönmesi için bu aşıları vurulmamız gerekiyor. İnşallah 28 gün sonra ikinci dozlarımızı da vurulacağız." dedi.

Adana Şehir Hastanesi'nde aşı olan sağlık çalışanlarından anestezi uzmanı Semiha Görgün ise; "Yaşadığımız yoğun çalışma şartlarında her an risk altındaydık. Dört gözle bekliyorduk. Nihayet ulaştık aşımıza ve olduk. İnşallah sonucu da güzel olacak." açıklamasında bulundu.

Bursa'daki kamu hastanelerinde toplamda 230 aşı odası bugün faaliyete başladı. Tüm Kentte olduğu gibi Bursa Şehir Hastanesindeki sağlık personellerine de koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Sağlık Bakanlığının aşı odalarına yönelik resmi yazı ve talimatları doğrultusunda hazırlanan uygulama odaları, hastanelerin acil servislerinden uzak bölgelerde kuruldu. Gerekli tüm önlemlerin alındığı uygulama odalarında tüm sterilizasyon önlemleri de tamamlandı. Bursa'da sağlıkçılarla birlikte riskli gruba girenlere aşı uygulaması artık başladı. Pandemi sürecinin en başından beri Bursa'da canla başla çalışan sağlık ordusunda görevli personeller aşı vurdurmaya başladı. İkinci doz aşılar ise 28 gün sonra uygulanacak.

AŞIYA İLGİ YÜKSEK

Bursa'daki tüm hastanelerde ve özel hastanelerde aşı uygulama noktaları oluşturulduğunu ifade eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "Bunun yanında aile sağlığı merkezlerimizde de yine vatandaşlarımız MHRS'den randevu almak kaydı ile aşılarını olabilecekler. Bu noktada yığılma ve karmaşıklıkların yaşanmaması için randevu olması şart. Vatandaşlarımız randevularını almaya başladı bile. Aşıya ilgi oldukça yüksek. Sağlık personellerimiz de çok ilgi gösterdi. Öncelikli olarak riskli gruplardan aşı uygulamasına başladık" dedi.

ŞEHİR HASTANESİNE 25 AŞI ODASI

Ekipman personel ve fiziki olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve aşı uygulamalarına başladıklarını ifade eden Bursa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sinem Akselim ise, "Hastanemizin 1355 yataklı olması sebebi ile Bakanlığımız talimatları çerçevesinde toplam 25 aşı uygulama odası oluşturduk. Ayrıca Alanlarımızda olası beklenmeyen etkilere karşı kullanmak üzere müdahale odaları hazırlandı. Gerektiğinde bu sayılarda ihtiyaca binaen artışa gidebiliriz. Hastalarımız uygulama sonunda olası yan etkiler için 30 dakika kadar gözlemde tutuluyor. Buna yönelik de geniş ve ferah bekleme alanları oluşturduk. Sağlık personelimizden başlayarak aşı uygulamalarını yapıyoruz" dedi.

Amasya'da ise aşılama saat: 11.00'de başladı.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aşı olan sağlık personeli Yılmaz Keten; "Devlet Hastanesi pandemi servisinde yardımcı sağlık personeli olarak çalışmaktayım. Pandemi döneminde herhangi bir şekilde rahatsızlandığımız veya rahatsızlanmadığımızı bilmiyoruz. Bundan sonra da koronavirüs olmayacağımız anlamına gelmez. Hastalığa yakalananların durumlarını çok gördüm, zor bir hastalık. Allah yardımcımız olsun. Bu nedenle tedbirli olmak amacıyla bakanımızın öncülüğünde başlatılan aşı çalışmasına katılarak aşımızı yaptırdık." dedi.

Nevşehir'de de sağlık çalışanlarına yönelik aşılama başlatıldı. İlk aşı Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay'a yapıldı.

Ünlübay yaptığı açıklamada; "Bugün gerçekten heyecanlıyız. Aylardır mücadele etiğimiz koronavirüs konusunda sayın bakanımızın da dediği gibi tünelin ucunda ışık göründü. Bugün de ilk aşıyı oluyoruz. Allah izin verirse tüm ülke olarak bu virüsten kurtulmanın ilk aşmasını başlatmış oluyoruz. Sağlık camiamız bu işte canla başla uğraştı bugüne kadar. Bugünden sonra da göreceksiniz ki bu aşılama işinde de tüm dünyaya örnek bir camia olduğumuzu Kovid-19'da gösterdiğimiz gibi aşılama ve aşılama hızında da göstereceğiz. Bugün bu işin startını veriyoruz. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Nevşehir'e 4 bin 600 doz aşı geldiğini söyleyen Ünlübay, il genelinde 93 tane aşı uygulama odası oluşturulduğunu kaydetti.

Gaziantep'te Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesinde başlayan aşı uygulamasını ilk sırada yapılan eczacı Abdurrahman Kartal, "Dün Sağlık Bakanımızın aşı olduğunu görünce ben de randevu aldım. Eşim hamile olduğu için her akşam eve girdiğimde tedirgin oluyorum. O nedenle ilk başlarda aşı olmak istedim" dedi.

Şimdilik 2 hastanede yapılacak aşı uygulaması için İl Sağlık Müdüru Dr. Ümit Mutlu Tiryaki de kameraların karşısına geçerek aşı oldu.

Tüm sağlık çalışanlarına aşı yapılacağını söyleyen Mutlu; "Bu süreçe vatandaşlarımız büyük kısmının aşılanması için hastanelerin yanısıra 164 Aile Sağlığı Merkezinde de vatandaşlarımız aşı yaptıracak. Kovid-19 geçirenlerin 6 ay aka kadar bağışıklık oluştuğunu biliyoruz ancak sağlık çalışanları; 3 aydan sonra isterlerse aşı yaptırabilecekler. Ben de 3 ayı geçtiği için gönüllü oldum" dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk etapta hastane bünyesinde aşılama için 10 adet özel oda oluşturuldu. Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, "İlk etapta Erzincan genelinde Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte 8 İlçe entegre hastanesinde 28 Aile Sağlık Merkezinde 3 bin 600'ü Sağlık Müdürlüğü personeli olmak üzere toplamda 4 bin 500 Sağlık çalışanına uygulanacağını" söyledi.

Şanlıurfa'da aşı olan başhemşire Güler Çatak; "Aşı uygulamalarınız başladı personelimiz de hızlı bir şekilde aşılamaya başlıyoruz, polikliniklerimiz yeterli sayıda en hızlı şekilde de tamamlamayı planlıyoruz Tabii ki biz sağlıkçılar olarak idareciler olarak aşıyı onaylıyoruz kendimizde olduk herkesin de olmasını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Mersin Üniversite Hastanesi'nde ve Mersin Şehir Hastanesi'nde sağlık personelellerine yönelik isme özel kerkod sistemi ile gerçekleştirilecek olan COVID19 aşı uygulamasına geçildi.

Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde ilk aşı Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya yapıldı. Aşının ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, aşılama çalışmalarının başlaması ile COVID19 ile mücadelede önemli bir safhaya gelindiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, "Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'nın da ifade ettiği gibi bu hastalıktan korunmamız ve eski hayatımıza dönebilmemiz için mutlaka aşı yaptırmak gerekiyor. Bugün itibarıyla salgın döneminde büyük bir fedakarlık örneği gösteren sağlık çalışanlarımıza yönelik aşı çalışmalarına başlandı. İnşallah kademeli olarak tüm yurttaşlarımızın ilerleyen dönemlerde aşılanmasıyla hepimize büyük acılar yaşatan virüsten kurtulmuş oluruz" dedi.

İnegöl'de ise ilk aşı, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen'e uygulandı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında dün akşam 'acil kullanım' onayının verilmesinin ardından bugün İnegöl'de aşılama süreci başladı. İnegöl'de ilk aşılama Koronavirüs hastalığına yakalanmamış olan İnegöl Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. İlk aşı ise Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen'e yapıldı. Sağlık çalışanlarını aşılama süreci bittikten sonra 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların aşılamalarına başlanacak.

AŞI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

İlk aşıyı vurunan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, aşının güvensizliği ile alakalı yanlış bir inanışın olduğunu belirterek vatandaşlara aşı olmaları için çağrıda bulundu. Göçmen, "Hastanemizde 15 aşı uygulama odamızda toplam 70 personelimiz görev yapacak. Bugün sadece İnegöl için değil Türkiye için önemli bir gün. Sağlık çalışanları ve vatandaşlar olarak beklediğimiz koronavirüs aşıları hastanemize geldi ve ilk aşılamayı yapmaya başladık. İnşallah bugünden sonra yoğun vaka yükselişlerini ve hasta kayıplarını yaşamayacağız" dedi.

DEVLETİMİZE GÜVENELİM AŞIMIZI OLALIM

Aşının güvensizliğiyle alakalı yanlış bir inanış olduğunu ifade eden Gökçen, "Biz bu işin içerisinde gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları olarak aşıyı öneriyoruz. Aşımızı olalım ve devletimize güvenelim. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Hafta sonuna kadar İnegöl'deki bütün sağlık personelimizi aşılayacağız sonrasında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlar aşılanmaya başlanacak" dedi.

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Rabia Başer Açıkgöz, "Bilim Kurulu tarafından belirlenen öncelik sıralamasına göre sağlıkçılara aşılama yapmaya başladık. Sağlıkçılarımızın aşılarının tamamlanmasının ardından vatandaşlarımızda öncelik sırasına göre Alo 182, Merkezi Hekim Randevu Sistemi veya e-Devlet üzerinden randevu oluşturarak ilerleyen aşı takvimlerine göre aşı yaptırabilecekler." dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.