Son Güncelleme: Salı 23.02.2021 14:45
Baharat soslu ve narenciyeli tavuk tarifi
Tavuk yemekleri sofralarımızın vazgeçilmezidir ama tavuğu hiç böyle yemediniz... Peki baharat soslu ve narenciyeli tavu nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte baharat soslu narenciyeli tavuk tarifi...
MALZEMELER
6 adet tavuk baget
2 adet tavuk göğsü
2 adet kan portakalı
2 adet mandalina
1 adet lime (yeşil limon)
Baharat sosu için:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 adet yıldız anason
1 adet çubuk tarçın
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz
YAPILIŞI
Baharat sosu için zencefil, yıldız anason ve tarçını bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave edip yarım saat bekletin. Portakal, mandalina ve limeyi dilimleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tavuk parçalarını baharatlı sosa bulayın ve narenciyelerin üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve folyoyu alıp tavuklar iyice kızarana dek pişirin.
Aşçı Şefika Günyel
EN SON HABERLER
- 1 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 2 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 3 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 4 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 5 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 6 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 7 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 8 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 9 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 10 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...