Pazartesi 12.04.2021 11:03
Son Güncelleme: Pazartesi 12.04.2021 11:03

Her 10 kişiden 6’sında laktoz hassasiyeti var

Süt şekeri hassasiyeti olarak da bilinen laktoz intoleransı, her 10 kişiden 6,8’inde görülüyor. Kişilerin tolerans seviyeleri farklı olsa da laktoz intoleransı olan çoğu insan süt ve süt ürünleri tükettikten yarım ila iki saat sonrasında mide bulantısı, şişkinlik, ishal ve karın ağrısıyla karşılaşıyor

Laktoz intoleransının semptomlarının kişinin vücudunun ürettiği laktaz ve tükettiği laktoz miktarına bağlı olarak hafif rahatsızlıktan şiddetli reaksiyona kadar değişebildiğini kaydeden Dr. Sinan Akkurt, laktoz intoleransının test ve tedavisinde biorezonans metodundan faydalanılabildiğini açıkladı.

TEDAVİ EDİLMEZSE KİLO ALIMINA SEBEP OLUYOR

Vücudun laktozu sindirememesi durumunda ortaya çıkan, gaz, ishal, karın ağrısı, kramp, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren laktoz intoleransı, son verilere göre her 10 kişiden 6,8'ini etkiliyor. Süt alerjisinden farklı olarak vücudun süt proteinlerine değil süt şekerine tepki verdiği laktoz intoleransı tedavi edilmediğinde vitamin eksikliğine, kilo alımına ve ciddi sindirim sistemi problemlerine yol açabiliyor. Dr. Sinan Akkurt'un verdiği bilgilere göre laktoz intoleransı olan kişilerin sindirim sistemi laktaz enzimini çok az üretebiliyor ya da hiç üretemiyor. Oysa laktozu parçalamak için laktaz gerekiyor. Semptomların şiddeti de kişinin vücudunun ne kadar laktaz ürettiğine ve ne kadar laktoz tükettiğine bağlı olarak değişiyor. Dolayısıyla herkesin farklı bir tolerans seviyesi olduğunu kaydeden Dr. Akkurt, giderek yaygınlaşan laktoz intoleransını modern çağın bir hastalığı olarak tanımlıyor.

FREKANS DÜZENLENİYOR

Laktoz intoleransının tedavisinde çoğu kez laktozsuz beslenme önerildiğini, kimi zaman da laktaz enzim takviyelerinin kullanıldığını dile getiren Dr. Sinan Akkurt, biorezonans metodunun ise laktoz intoleransının hem tanı hem de tedavisinde etkili bir yöntem olduğunu açıkladı. Biorezonans metodunun semptomları baskılamak yerine kişiyi yeniden laktoz tüketebilir hale getirmeyi sağladığını kaydeden Dr. Akkurt, yöntemin bunu besinlerin vücuttaki düzeni bozan frekansını düzenleyerek mümkün kıldığını belirtti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.