Giriş Tarihi: 1.3.2022 16:41 Son Güncelleme: 1.3.2022 16:41

B Rh Negatif Kan Grubu Özellikleri: B Rh - Kan Grubuna Göre Beslenme Listesi Ve Özellikleri

Kan grupları, insanda alyuvarlardaki antijenlerin durumuna göre değişmektedir. Toplam 4 tane kan gurubu bulunmaktadır: Bunlar A, B, AB ve 0 kan gruplarıdır. Aynı zamanda Rh antijeninin varlığına göre de Rh faktörü bulunmaktadır. Bu da Rh(-) veya Rh(+) olarak gösterilebilir. Bu bağlamda her kan grubunun belirli özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklere göre de belirli beslenme teorileri bulunur. B Rh negatif kan grubu özellikleri: B Rh – kan grubuna göre beslenme listesi ve özellikleri…

Günümüzde kan gruplarına göre beslenme teorileri bulunmaktadır. Tam olarak kanıtlanmış olmasa da oldukça sık kullanılan beslenme listeleri bulunur. Ayrıca her kan grubunun yatkın olduğu bazı hastalıklar veya bazı avantajlı olduğu durumlar olabilmektedir. Bunlara bakarak da her B kan grubuna göre beslenme listesi ve özellikleri oluşturulmuştur.

B Rh Negatif Kan Grubu Özellikleri

Kan grubu özelliklerini incelediğimizde, her kan grubunun belirli şeylere yatkın olduğu veya bazı durumlara karşı tolerans gösterdiği görülmektedir. Bu bağlamda b kan grubu özellikleri de vardır.

Ayrıca kan gurubu özelliklerini Rh faktörü pek etkilememektedir. Bu nedenle genel olarak b kan grubu özelliklerinden bahsetmek daha doğrudur. Öncelikle B kan grubu özelliklerinden en önemlisi bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerden oluşmasıdır. Bunun yanında B kan grubuna sahip kişiler, sindirim sistemi açısından toleranslı olmaktadır.

Bunların hepsi günümüzde teori olarak görülse de birçok kişi tarafından kabul edilmektedir. B kan grubunun bazı duyarlı olduğu hastalıklar da bulunmaktadır. Bunları incelediğimizde; karşımıza multipl skleroz, lupus, kronik yorgunluk gibi bazı otoimmün bozukluklar karşımıza çıkmaktadır.

B Kan Grubuna Göre Beslenme

B kan grubunun belirli özelliklerinden yukarıda bahsetmiştik. Burada ise b negatif kan grubu beslenme özelliklerinden bahsedeceğiz. Fakat yukarıda da dediğimiz gibi Bu tarz özelliklerde Rh faktörünün bir etkisi bulunmamaktadır.

Öncelikle beslenme ve spor açısından incelediğimizde; B kan grubuna et, süt ürünleri, deniz ürünleri, meyve ve tahıllar olmak üzere çok çeşitli bir diyet ve buna bağlı olarak orta düzey fiziksel egzersiz yeterli olacaktır.

Kilo vermek isteyenler için ise özellikle yumurta, yeşil sebzeler, karaciğer ve meyan kökü çayı tüketilmesi önerilmektedir. Bunun yanında tavuk, mısır, mercimek, susam, yer fıstığı, domates ve buğdaydan uzak durulması gerektiği de söylenmektedir. Buna göre B kan grubu beslenme özelliklerini daha detaylı bir şekilde şöyle inceleyebiliriz:

  • Süt ürünleri: Kefir, yağsız veya %2 yağlı süt, yoğurt (normal, meyveli veya dondurulmuş), beyaz peynir, keçi peyniri, mozarella, Süzme peynir, İtalyan peyniri, keçi sütü.
  • Hayvansal proteinler: Okyanus levreği, turna balığı, somon, sardalya, alabalık, tirsi, kuzu ve koyun eti, tavşan ve geyik eti, bazı deniz ürünleri (morina, pisi balığı, orfoz, mezgit balığı, Dana eti, trança balığı, orkinos, mersin balığı ve yumurtası).
  • Kuruyemişler: Kestane, ceviz, Badem, brezilya cevizi.
  • Yağlar: Zeytinyağı ve keten tohumu yağı.
  • Tahıllar: Pirinç patlağı, esmer pirinç ekmeği, Essene ve Ezekiel ekmeği, tahıl gevreği, mısır, Wasa ekmeği, Yulaf kepeği, yulaf ezmesi, kavuzlu buğday.
  • Baklagiller: Kuru fasulye, beyaz börülce, Meksika fasulyesi.
  • Meyveler: Üzüm, papaya, ananas, erik, Muz, kızılcık.
  • Sebzeler: Karnabahar, patlıcan, kale, mantar, hardal yeşilliği, maydanoz, biber, tatlı patates, brüksel lahanası, Pancar ve pancar yaprakları, brokoli, lahana, havuç.
  • Baharat ve çeşniler: Kırmızıbiber, köri, zencefil, maydanoz.
  • İçecekler: Maydanoz, nane, ahududu, kuşburnu, adaçayı), yeşil çay, siyah çay, şarap, bira, kahve, Bitkisel çaylar (Zencefil, ginseng, meyan kökü.

Yukarıda, B kan grubunun yemesinde bir sakınca bulunmayan yiyecek ve içeceklerden bahsettik. Bunun yanında B kan grubu: Tavuk, bazı deniz ürünleri, dondurma, Amerikan peyniri, kaju, fıstık, tahin, susam, mısır yağı, kanola yağı, mercimek, buğday, mısır nişastası ve şurubu, nar, Hindistan cevizi, likör, maden suyu ve gazlı içecekleri pek fazla tüketmemesi gerekir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.