Nar Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Nar Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır, Zayıflatır Mı?
Nar çiçeği antiviral, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri ile içecek, gıda ve kozmetik endüstrisinde yaygın kullanım alanına sahiptir. Hindistan’dan Meksika’ya uzanan serüveni ile son günlerde merak konusu olan nar çiçeği, meyvesi gibi çok sayıda faydaya sahip. Hoş kokulu ve eşi tadıyla ön plana çıkan nar çiçeği, diğer adı ile hibiskus olarak biliniyor. Pek çok sağlık yararlarının yanı sıra özellikle fit bir görünüme kavuşmak isteyenlere de müjde veriyor. Peki, nar çiçeği faydaları nelerdir? Nar çiçeği çayı nasıl yapılır? Nar çiçeği zayıflatır mı? Nar çiçeği çayı nasıl demlenir? Nar çiçeğinin cilde faydaları nelerdir? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

Soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıkların tedavisinin yanı sıra kilo verdirici etkileri ile adından söz ettiren nar çiçeğinin faydaları merak ediliyor. Cilt sağlığına olan muazzam etkileri ile de özellikle kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ekşi tadı ile bazı yerlerde ekşi çay olarak adlandırılan nar çiçeği, sindirim sıkıntısı ve dizlerde sıvı kaybı gibi çeşitli problemler yaşayanlara öneriliyor. Peki, nar çiçeği faydaları nelerdir? Nar çiçeği çayı nasıl yapılır? Nar çiçeği zayıflatır mı? Nar çiçeği çayı nasıl demlenir? Nar çiçeğinin cilde faydaları nelerdir? İşte nar çiçeği hakkında merak edilenler…
NAR ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI
Nar çiçeğinde bulunan yüksek C vitamini özellikle, kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarından korumaya yardımcı oluyor. Kanserli hücre sayısını azaltmada etkileri ile bilinen nar çiçeği, mide kanseri tedavisinde de etkin role sahip. Yapılan bazı araştırmalara göre nar çiçeği böbrek iltihabının giderilmesinde de oldukça etkili. Vücuttaki pek çok iltihabın giderilmesinde de yetenekli olan nar çiçeği aynı zamanda iyi bir ağız bakım suyu. Kaynatarak yapılan gargara diş etleri hastalıklarına olumlu etkilerde bulunuyor.
Bağırsaklardaki toksin maddeleri temizlemeye yardımcı olan nar çiçeği, yüksek tansiyon hastalıkları ve kolesterolünü düşürmede faydalı olabilir. Aynı zamanda bağırsaklardaki kurt ve solucanları temizlemek için ve dizlerdeki sıvı kaybını gidermek için kullanılabilir.
NAR ÇİÇEĞİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Cilt kırışıklıkları zamanla pek çok kadının kabusu haline gelebilir. Yaşa bağlı oluşan çizgilerin giderilmesi ve yaşlılık izlerinin durdurulması bakımından nar çiçeği faydalıdır. Zengin antioksidan içeriği ile anti-aging etkisi yaratır ve ölü cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunur. Düzenli olarak tüketildiğinde ya da cilt bakım rutinlerinde kullanıldığında cildin daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
NAR ÇİÇEĞİ ZAYIFLATIR MI?
Troid ve guatr hastalarının içmesi kesinlikle önerilmeyen nar çiçeği çayı zayıflatır mı sorusu özellikle kadınlar tarafından merak konusudur. Nar çiçeği çayını zayıflamak suretiyle kullanılmaktadır ancak, yalnızca nar çiçeği çayı tüketerek zayıflamak söz konusu değildir. Sağlıklı bir diyet programı ve egzersizlerin yanı sıra nar çiçeği çayı tüketimi yağ hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olur.
NAR ÇİÇEĞİ ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Özellikle akşam yemeğinin ardından şişkinlik hissettiğinizde nar çiçeği çayını içmenizi önerebiliriz. Bu sayede sindirim sisteminizi çalıştırarak hazımsızlık sorununu giderebilirsiniz. İşte nar çiçeği çayı hazırlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları…
Sağlıklı ve lezzetli bir hibiskus çayı demlerken dikkat etmeniz gereken önemli nokta demleme süresidir. Fazla demlendiğinde acılaşarak etkilerini kaybedebilir. Bu nedenle kaynayan suyun içine bir tutam nar çiçeği eklenir ve 5 dakika demlemeye bırakılır. Son olarak süzgeç yardımı ile süzülerek içilmeye hazır hale getirilir. Dilerseniz limon ilavesi de yapabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Deprem psikolojimizi de salladı
- 2 Sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek
- 3 Bahar geldi ama grip peşimizi bırakmıyor
- 4 Gıdıklanma çocuklarda travmaya yol açabilir
- 5 Gençlerin kalbi alarm veriyor!
- 6 Kanser riskinizi azaltan 4 basit tavsiye
- 7 Diş sağlığı için bunlara dikkat!
- 8 Kalbin bu uyarılarına dikkat!
- 9 Panik yok aşı var!
- 10 Hemofilide gen devrimi