Giriş Tarihi: 22.07.2022 09:30 Son Güncelleme: 22.07.2022 09:31

Kantaron Çayının Faydaları Nelerdir? Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır, Demlenir?

Üzerinde sarı çiçekleri olan kantaron bitkisi son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Hem yağından hem de çayından faydalanan insanlar bu bitkinin önemli faydalarından yararlanabiliyor. İnsanları rahatlatan bu bitkinin hem çiçek hem de kök kısmı son derece şifalıdır.

Tabiatın insanlara sunduğu güzelliklerden birisi olan kantaron bitkisinin çayı sıklıkla tüketilmektedir. Güzel bir görünüme sahip olan kantaron çiçeği üzerinde bulunan delikleri sayesinde binbirdelik otu olarak da bilinir. Birçok farklı ikim türüne uyum sağlayan bu bitki Amerika'da ve Asya'da fazlası ile yetiştirilir. Dağlık alanlarda kolayca yetişen kantaron bitkisinin kabuklarından da yararlanılır. Kantaron bitkisi hakkında tüm merak ettiklerinizi yazının devamında bulabilirsiniz.

Kantaron Çayı Faydaları Nelerdir?

Sarı çiçekleri ile çok estetik bir görünümü olan kantaron bitkisinin çayı birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olur. En bilinen faydaları arasında şunları saymak mümkündür:

  • Depresyon etkilerine karşı çok etkilidir.
  • Alt ıslatma sorununa son derece iyi gelir.
  • Bitkinlik ve halsizliğe karşı iyi gelir.
  • Uyku sorunu olanlar kullanabilir.
  • Korku ve kaygının giderilmesine kullanılabilir.
  • Uçuk problemi yaşayanlara tavsiye edilir.
  • Ülser ve gastrit sorunlarının giderilmesinde yardımcı olur.
  • Panik atak hastalığının tedavisine iyi gelir.

Bunların yanında endişe bozukluğu yaşayan kişiler de rahatlıkla kullanabilir.

Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır?

Türkiye'de sarı kantaron bitkisinden yapılan çay fazlası ile tüketilir. Kantaron çayı nasıl demlenir sorusu oldukça merak edilir. Bu çayı yapabilmek için bitkinin tohumundan, yapraklarından ya da kabuğundan yapılabilir. Demleme usulüne göre yapılan çayda kaynatma süresine dikkat etmeniz gerekiyor. Bir miktar kuru yaprağı kaynamış suyun içerisinde atın ve bir süre demlemeye bırakın.

Sarı Kantaron Çayı Zararları Nelerdir?

Doğadaki bitkilerin birçoğu insanların sağlığı açısından son derece faydalıdır. Ancak bu bitkilerin çok fazla tüketilmesi çeşitli zehirlenmelere ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle sarı kantaron çayı tansiyonu yükseltir mi şeklinde birçok soru akılları kurcalamaktadır. Bu çayı fazla tüketmek şu yan etkileri yaşamanıza neden olabilir:

  • Hiperaktif kişiler üzerinde yan etkiler yapabilecek bir çaydır.
  • Alzheimer hastalarının kullanması sakıncalıdır.
  • Astım ve tansiyon ilaçları kullanıyorsanız bu çayı kullanmaktan kaçınmanız gerekir.
  • Ameliyat öncesinde kullanımına ara vermek gerekir.
  • Psikoza neden olabilir.

Hamile ve bebek emziren kadınların da kullanımında dikkat etmesi gerekir. Sarı kantaron çayı günde kaç defa içilir sorusuna ise 4- 6 hafta boyunca günde yalnızca 1 bardak içmelisiniz. Sonra 2 hafta ara vermeli ve tekrar aynı düzende içmeye devam etmelisiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.