Yaz dalgasına şifa iksirleri: Vişne virüs öldürücü kavun bağışıklık güçlendirici
Tam yaz geldi, koronavirüs vakaları azaldı derken başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ülkemizde de bir yaz dalgası görülmeye başlandı. Kovid-19’un yaz günü de pençesine düşenler bu aralar çoğunlukta. Peki gardımızı virüslere karşı nasıl güçlü tutacağız?
KAYA TUZU İLE GARGARA
Homeopati Hekimi Dr. Yegane Özcan, yaklaşık 300 yıldır Avrupa, Amerika ve Hindistan'da çok sık kullanılan alternatif tıp sistemi olan homeopatiyle, koronavirüsle nasıl savaşılacağını anlattı. Özcan, "Homeopati, sadece bir hastalıkla veya bir hastalık semptomuyla savaşmıyor, aynı zamanda çeşitli hastalıklardan muzdarip vücudun bir bütün olarak iyileşmesini sağlıyor" diye konuştu. Özcan, virüslerin ekşiyi sevmediğini ve bu ortamda yaşamadığını söyleyerek ekşi meyve ve ekşi su tüketin uyarısında bulundu. Özcan, sabah ve akşam ya da evden dışarı çıkmadan önce mutlaka kaya tuzu ya da karbonat ile ağız gargarası yapılmasını önerdi.
KISA VE KOLAY ŞİFA FORMÜLLERİ
KEKİK VE FESLEĞEN YAĞI GÜÇLÜ KORUMA SAĞLAR
LİMON VE KİVİ TÜKETİN
CEVİZLİ C VİTAMİNİ DOPİNGİ
Cevizdeki C vitamini narenciyeden 50 kat daha fazladır. Kabuklu ceviz tercih edin. Cevizinizi kırın ve yiyin ya da 300 gram ceviz içi, 300 gram kuru üzüm, 3 adet limon, (kabuğuyla birlikte kullanılacak), 300 gram kuru kayısıyı blendırdan geçirin. İçerisinde 1 yemek kaşığı bal ilave edin. Sabahları aç karnına büyükler bir yemek kaşığı, çocuklar ise bir çay kaşığı tüketebilir. Düzenli kullanıldığında bu güçlü C vitamini dopingi bağışıklığınızı çok güçlendirecektir.
EKŞİMSİ SULAR TÜKETİN
Yazın sıcakların kavurduğu bu günlerde bol bol su tüketilmesini öneren Dr. Özcan, özel bir karışım önerisinde bulundu. Özcan, "Gün boyunca içeceğimiz bu suyla bağışıklığımızı çok daha güçlü bir hale getirebiliriz. Çok sıvı tükettiğimizde vücudumuz toksinlerden de kurtuluyor" diye konuştu. Ayrıca ekşimsi suların çok önemli olduğun söyleyen Özcan "Özellikle limonlu su tüketin çünkü virüsler ekşiyi sevmiyor" dedi.
BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ ÇAYLAR KEKİK ÇAYI
ZENCEFİL ÇAYI
3-4 dilim taze zencefil, sıcak suda kaynatmadan 20 dakika demlenmeye bırakılır. Zencefiller yumuşadığında içine bir–iki dilim limon konulup, soğuk bir şekilde içilebilir. Zencefil boğaz yanmasını önleyip, bağışıklığınızı güçlendirecektir. Burun akıntısı ve boğaz ağrısına da iyi gelir.
EN SON HABERLER
- 1 Rektör Özkan: Akdeniz’de Ar-Ge lisansta başlar
- 2 Kalp hastanesinden Türkiye’de bir ilk
- 3 Suyu böyle içmek iltihaplanmaya neden oluyor! İşte su içmek için en doğru zaman...
- 4 430 gram doğdu: 1 günlükken kalp ameliyatı oldu! Parmak bebeğin ağlatan yaşam mücadelesi
- 5 Her 2 kişiden birinde D vitamini eksik
- 6 Geceleri "uyanıyorum" diyenler dikkat! Bu belirti beyninizi alt üst ediyor: Alzheimer sebebiymiş meğer...
- 7 Kardiyolog açıkladı: Kalp sağlığını koruyan en etkili besin!
- 8 Yatmadan önce yerseniz sabaha kadar yağ yakacaksınız! Mum gibi erimenizi sağlıyor...
- 9 Gençlik artık 50 yaşında başlıyor
- 10 Sağlıklı sanıyorduk meğer kalbi çürütüyormuş! Kalp krizinin asıl sebebi...