Bir avuç dutun 9 mucizevi faydası! Şifa deposu dutun faydaları sizi çok şaşırtacak!
Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor. Demir içeriği diğer meyvelere oranla oldukça yüksek olan dutun faydaları saymakla bitmiyor. Peki dut hangi hastalıklara iyi geliyor? Dutun faydaları neler? Mucizevi besin dutu ne kadar tüketmeliyiz? İçeriğindeki C, A ve K vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve yüksek antioksidanlar sayesinde kanserden kalp hastalığına, kansızlıktan enfeksiyona kadar sayısız hastalığa iyi geliyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi.
GENÇLİK ETKİSİ SAĞLIYOR, KANSERDEN KORUYOR
* Dut, hem çözünür hem de çözünmez lif için ideal bir kaynaktır. Çözünür lif, kan şekerini kontrol etmeye ve zararlı kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olurken, çözünmeyen lif sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir.
* 1 porsiyon dutta günlük lif ihtiyacının yüzde 20'si bulunmaktadır.
* Dut antosiyaninden zengin iyi bir antioksidan kaynağıdır. Antosiyanin anti-inflamatuar etkisi ile ağrıyı azaltıcı ve iyileştiricidir.
EN SON HABERLER
- 1 Yemek ısıtırken bunlara dikkat edin
- 2 Prostat kanseri teşhisinde önemli gelişme
- 3 Masa başı çalışanların kabusu bel, boyun ve sırt ağrıları
- 4 Yapay zekayla kanser tespiti
- 5 Tiroit nodüllerine ‘mikrodalga’
- 6 Kanserle savaşta yeni silah akıllı aşılar
- 7 Deprem geçti, sarsıntı hissi kaldı: Hayalet deprem algısına dikkat!
- 8 Mikropları yok eden boya keşfedildi
- 9 Emziren annelere tavsiyeler
- 10 Radyoterapi ile meme dokusu ışınlanıyor