Son Güncelleme: Çarşamba 27.07.2022 15:57
İftar ve sahurda kayısı tüketirseniz vücuda etkisi inanılmaz
Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış olan kayısının Ramazan'da iftar ve sahurda tüketilmesi sağlık için çok faydalı olduğu savunuluyor. Özellikle ramazan ayında bozulan sindirim sisteminin düzelmesinde önemli bir rol oynuyor. Peki potasyum açısından zengin bir besin olan kayısının faydaları nelerdir? İşte iftarda ve sahurda tükettiğimizde sağlığımızı etkileyecek olan kayısının mucizevi faydaları...
VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRIYOR
Birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanan kayısının ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında tüketilmesinin sağlığa faydalı olduğu bildirildi.Türkiye'de "Antep baklavası" ve "Aydın inciri"nden sonra Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret alan üçüncü ürün olan "Malatya kayısısı", ramazan ayında ağızları tatlandırdığı gibi vücut direncini de arttırıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 2 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 3 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 4 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 5 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 6 Yapay zeka söyle bana gıdım var mı?
- 7 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 8 İnme hastalarını felçten kurtarıyorlar
- 9 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 10 10 yıldır "karnım ağrıyor" diyordu! Doktorları şoke etti: "Böbreklerinden tam 3 kilogram..."