İftar ve sahurda kayısı tüketirseniz vücuda etkisi inanılmaz
Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış olan kayısının Ramazan'da iftar ve sahurda tüketilmesi sağlık için çok faydalı olduğu savunuluyor. Özellikle ramazan ayında bozulan sindirim sisteminin düzelmesinde önemli bir rol oynuyor. Peki potasyum açısından zengin bir besin olan kayısının faydaları nelerdir? İşte iftarda ve sahurda tükettiğimizde sağlığımızı etkileyecek olan kayısının mucizevi faydaları...
VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRIYOR
Birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanan kayısının ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında tüketilmesinin sağlığa faydalı olduğu bildirildi.Türkiye'de "Antep baklavası" ve "Aydın inciri"nden sonra Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret alan üçüncü ürün olan "Malatya kayısısı", ramazan ayında ağızları tatlandırdığı gibi vücut direncini de arttırıyor.


EN SON HABERLER
- 1 Buzdan zehir
- 2 Dikkat! Aşırı sıcaklar çarpabilir
- 3 Balıklama atlamayın felç kalabilirsiniz!
- 4 Obeziteyle milli mücadele
- 5 Ünlülerden çağrı: ‘Kan verin candan bağlanın’
- 6 Gizli şekere karşı yoğurt tüketin
- 7 Sıcaklar kalp ayarlarınızı bozmasın
- 8 Şekersiz yaşam bedeni iyileştiriyor
- 9 Sosyal medyadaki egzersiz videoları omurgayı tehdit ediyor
- 10 Genetiğin şifreleri çözülüyor