Giriş Tarihi: 3.03.2023 09:19 Son Güncelleme: 3.03.2023 09:19

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları – Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Bağışıklık güçlendirici ve sindirim düzenleyici etkileri ile özellikle kış aylarında kullanılan keçiboynuzu pekmezi birçok hastalığa da şifa olmaya devam etmektedir. Türkiye’de keçiboynuzundan üretilen keçiboynuzu pekmezi aynı zamanda enerji verici bir içeriğe sahiptir. Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu pekmezi astıma, öksürüğe ve akciğer hastalıklarına d iyi gelen bir besin olduğu için tüketimi hakkında kişiler sık sık araştırma yapmaktadır. İşte Keçiboynuzu pekmezi nasıl tüketilir? Keçiboynuzu pekmezi ne zaman tüketilir? sorusunun cevapları.

Vitamin ve mineral zengini olan keçiboynuzu pekmezi, soğuk algınlığı hastalıklarından akciğer hastalıklarına kadar farklı hastalıklarda iyileştirici özelliğe sahiptir. Peki Keçiboynuzu pekmezi nasıl tüketilir? Keçiboynuzu pekmezi ne zaman tüketilir?

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR?

Keçiboynuzu pekmezi genel olarak sabaları aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilir. Bununla birlikte vücudun günlük ihtiyaç duyduğu fosfor ve kalsiyum oranı karşılanır. Keçiboynuzunu tek başına tüketemeyen kişiler ise süt ya da yoğurt gibi besinlerin içine eklenerek yenilebilir. Keçiboynuzu pekmezi aynı zamanda tatlılarda da şeker yerine eklenebilir. Keçiboynuzunun düzenli olarak tüketilmesi nefes darlığı, astım ve öksürük gibi problemlere iyi gelir. Gün içinde zindelik katar.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NE ZAMAN TÜKETİLİR?

Keçiboynuzu pekmezi günün her saatinde istenildiği zaman tüketilebilir. Ancak öksürük, balgam gibi sorunlara daha etkili çözüm getirmesi için gece uyumadan önce keçiboynuzu pekmezini tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra sabahları da aç karnına keçiboynuzu pekmezi tüketebilirsiniz.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR?

Keçiboynuzun tok mu aç mı tüketilmesi gerektiği de en çok merak edilen konulardan biridir. Bu soruyu ile ilgili en ideal cevap yetişkinler için sabahları aç karnına tüketimidir. Aç karnına keçiboynuzu tüketerek gün içinde ihtiyaç duyduğunuz enerji desteğini alabilirsiniz. Aynı zamanda demir ve fosfor ihtiyacını da karşılar. Sabahları aç karnına tüketmek boğazdaki balgamı da temizleyici etkiye sahiptir.

ASTIM İÇİN KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NASIL KULLANILIR?

Keçiboynuzu pekmezi astım rahatsızlığı olan kişiler için kullanımı önerilen bir besin maddedir.

Astım için keçiboynuzu pekmezi tarifi:

  • 7 ya da 8 adet keçiboynuzu ilk olarak güzel bir şekilde soğuk suyun içinde bekletin ve yıkayın.
  • Yıkadığınız keçiboynuzlarını küçük parçalara bölün ve yarım litrelik su içinde kaynamaya bırakın.
  • 10 dakika boyunca kaynattığınız keçi boynuzlarını ocaktan alarak dinlenmeye bırakın.
  • Kaynayan keçiboynuzunu süzerek 1 ya da 2 gün içinde tüketin.

Bu karşımdan en fazla verimi almak için akşamları ve sabahları bir çay bardağı ölçüsünde için. Bunun yanı sıra keçiboynuzu pekmezini limon ile karıştırarak sabahları ve akşamları 2 yemek kaşığı tüketirseniz astım sorunlarına fayda sağlayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.