Enginar nasıl temizlenir, soyulur ve ayıklanır? Püf noktaları ile enginar temizleme yöntemleri
Bahar aylarında ülkemizde Ege Bölgesi'nde yetişen ve faydası saymakla bitmeyen enginar sofralarımızda sıklıkla yerini almaktadır. Son zamanlarda enginar popüler sebze haline gelmiştir. İlk defa enginar yiyecek olanlar enginar nasıl temizlenir, soyulur ve ayıklanır? Gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. Enginar temizlemek zor gibi gözükse de işin püf noktalarıyla kolaylıkla sizde enginar temizleyebilirsiniz. Dünyanın en yararlı besinleri arasında olan enginar yemeğinden faydalanmış olacaksınız. İşte püf noktalarıyla enginar temizleme…

Enginar görünüş itibariyle temizlemesi zor bir sebze olarak gözükse de aslında kolaydır. Sadece işin püf noktalarını bilmeniz gerekir. Gelin beraber enginar temizliği nasıl yapılır sorusunun yanıtına maddeler halinde bakalım…
ENGİNAR NASIL TEMİZLENİR?
- Enginarı önce bir masaya yatırın. Enginarı keserek çanak haline getireceğiz.
- Önce üstten iki parmak kadarını bıçak yardımı ile keselim. Aynı karpuzun uç kısmını keser gibi.
- Yaprakların da sert uçlarını bıçak keseceğiz. Makas ya da bıçakla olabilir. Daha sonra iki parmak kestiğimiz yerden tüylü bir alan çıkacaktır. Enginarın kılçığı nasıl temizlenir? Kısmı burada merak edilir.
- Burayı da kaşık yardımı ile temizleyebilirsiniz.
- Enginar havayla temas edince kararacağı için hemen limonlu suda bekletmemiz gerek.
- Bu kısımdan sonra pişirme durumunuza göre değişmektedir. Eğer zeytinyağlı enginar düşünüyorsanız kabuklarını tamamen soymalısınız. Eğer bütün halinde pişirecekseniz bu şekilde kalması gerekir.
- Enginarın kök kıskında sapı varsa onu da bıçakla kesebilirsiniz.
- İçinden çıkan sarı taç yapraklı bir yer çıkacaktır. Aynı marulun göbeğine benzer bir şekilde. Bu bölümüne ortadan ikiye ayıracağız.
- İç kısmından tüyler çıkacaktır. Bu tüylü kısımları temizlemeniz gerekir. Enginarın tüylü kısmı yenir mi? Sorusu merak edildiğini biliyoruz. Biz yememenizi tavsiye etmekteyiz.
Bu şekilde bir temizleme yöntemi uygulayarak enginarınızı pişirmek için hazır duruma getirmiş olursunuz. Enginar nasıl soyulur? Sorusunun da yanıtını vermiş oluruz.
Enginar derin dondurucuda nasıl saklanır?
Enginarı buzlukta saklamazsak hemen tüketmemiz gerekir. Aksi takdirde hemen kararacaktır. Eğer enginarı soyup temizledikten sonra hemen pişirmeyeceksek buzlukta saklamamız lazım. Onun içinde şu uygulayın:
- Enginarı temizledikten sonra limonlu suyun içine atıp bekletin.
- Daha sonra bir tencerenin içine su koyup kaynatın.
- Kaynayan suyun içine enginarları atıp haşlayın.
- Daha sonra buzlu suyun içine enginarları atıp çıkartın.
- Enginarların suyunu iyice süzün.
- Kuruduktan sonra buzdolabı poşetlerinin içine koyun.
- Ağzını sıkıca bağlayıp derin dondurucuya atın.
EN SON HABERLER
- 1 Radyoterapi ile meme dokusu ışınlanıyor
- 2 Günde 50 dakika yürüyün sağlıklı kilo verin
- 3 Türk Telekom // İLAN
- 4 Ergenlikte çürük dişler asosyal yapıyor
- 5 Deprem psikolojimizi de salladı
- 6 Sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek
- 7 Bahar geldi ama grip peşimizi bırakmıyor
- 8 Gıdıklanma çocuklarda travmaya yol açabilir
- 9 Gençlerin kalbi alarm veriyor!
- 10 Kanser riskinizi azaltan 4 basit tavsiye