Hamilelik bulantısının nedeni bebeğin ürettiği hormon
Bilim insanları, bazı kadınların hamilelik sırasında neden daha şiddetli bulantı ve kusma yaşadıklarının sebebini buldu. Yeni sonuçlanan bir araştırmaya göre, bebeklerin ürettiği bir hormon şiddetli bulantı ve kusmaya yol açıyor. Hastalığın şiddeti ise hormon seviyesiyle bağlantılı
HORMONUN MİKTARI ÖNEMLİ
Son çalışmalar, bulantıların GDF15 hormonu ile ilgili olabileceğini gösteriyor ancak araştırmacılar henüz net bir sonuca ulaşmış değil. Nature dergisinde yayımlanan, Cambridge Üniversitesi ile İskoçya, ABD ve Sri Lanka'dan araştırmacıların dahil olduğu araştırma, hastalığın şiddetinin üretilen hormonun miktarıyla ilişkili olduğunu ortaya koydu. Cambridge'teki Rosie Maternity Hastanesindeki kadınlarda yapılan araştırma, HG riskinin yüksek olduğu bir genetik biçimine sahip kadınların hormon seviyelerinin düşük olduğunu ortaya koydu. Tam tersine, Akdeniz anemisi olan kadınlarınsa GDF15 hormonu yüksek olduğu için genelde HG rahatsızlığı çekmedikleri belirtiliyor. Cambridge Üniversitesi'nde metabolizma hastalıkları konusunda çalışan birimin başındaki Prof. O'Rahilly, tedaviyle hormonların, annenin beynindeki bir alıcıya ulaşması engellenerek hastalığın daha güvenli ve etkili şekilde önüne geçilebileceğini söylüyor.
HAMİLELERIN DÜNYASINI KARARTIYOR
Hamileliği sırasında çok şiddetli bulantılar yaşayan 35 yaşındaki Susie Verrill, üç çocuk annesi. Hamileliklerinin ikisinde bu rahatsızlığı yaşayan Verrill, "Gerçek bir varoluş krizi yaşadım, ailemle bir arada olamıyordum. Öğürmeden nefes alamıyordum. İki hamileliğimde de, beş ay boyunca odamdan çıkamadım. Hayatta kalmak için dünyanızı küçültmeniz gerekiyor. Eşim, benim bakıcım oldu. Tüm hayatınızı etkiliyor ve bebek doğana kadar sadece o günü atlatmaya çalışıyorsunuz."
ANNE HORMONA DUYARLIYSA RAHATSIZLIK ARTIYOR
CAMBRIDGE Üniversitesi'nden Prof. Stephen O'Rahilly, "Anne bu hormona ne kadar duyarlıysa, o kadar bulantı ve kusma yaşar" diyor ve ekliyor: "Bunu bilmek sorunu nasıl çözebileceğimiz konusunda ipucu veriyor" Hamilelik sırasında, büyüme farklılaşma faktörü 15 (GDF15) hormonu almak, yeni bir tedavi yöntemi olabilir.
EN SON HABERLER
- 1 Sarı serum yerine kemik suyu çorba
- 2 Kahvenin 9 faydası
- 3 Diyete rağmen kilo veremiyor musunuz?
- 4 Sağlık Bakanı Memişoğlu: Yazılım anlamında dünyanın en ileri ülkesiyiz!
- 5 Eczacılar uyardı: 'Bilinçsiz kullanım çökertiyor'
- 6 ‘Sonbahar depresyonu’nun şifası 10 besin
- 7 Bir uyarı da bakan danışmanından: Belediyeler numune analizi yapmalı!
- 8 Sağlık Bakanı Memişoğlu Güney Kore’de ‘5’inci Dünya Biyo Zirvesi’ne katıldı
- 9 Bakan Memişoğlu, Katar Halk Sağlığı Bakanı Mansur bin İbrahim Al Mahmud ile görüştü
- 10 Uzaktan ameliyat hayaldi gerçek oldu