Klima çarpması mideyi üşütüyor
Yaz sıcakları, klima ayarlarını en yüksek dereceye çıkardı. Ama bu durum klima çarpmasına neden oluyor. Klima çarpması özellikle mideyi vuruyor


BAĞIŞIKLIĞI ZAYIF KİŞİLERİ ETKİLİYOR
Prof. Dr. Kocaman, mide üşütmesini şöyle tanımladı: "Tıbbi olarak 'gastroenterit' denilen bir durum olup mide ve bağırsakların iltihaplanması neticesinde ortaya çıkan şikâyet ve bulguları tanımlar. Bebekler, yaşlılar ve bağışıklığı zayıf kişiler komplikasyon gelişimi açısından riskli. Tanı ve tedavi kadar, hastalığın gelişmemesi için alınacak tedbirler önemlidir."
BAKTERİ VE VİRÜSLERE DİKKAT
Mide üşütmesinin bakteri, virüs veya parazitik enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Kocaman, en sık görülen nedenleri şöyle açıkladı:
EN YAYGIN BELİRTİLER
MİDE üşütmesinin belirtilerinin genellikle enfeksiyonun türüne ve ciddiyetine bağlı olarak değişebileceğini söyleyen Prof. Dr. Kocaman, görülen en yaygın belirtileri şöyle sıraladı:
HAFİF BESLENİN
MİDE üşütmesinin tedavisinin genellikle semptomları hafifletmeye ve vücudun enfeksiyonla mücadele etmesine yardımcı olmaya yönelik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kocaman, şöyle dedi: "Dehidrasyonu önlemek için bol miktarda su ve bitki çayları tüketmek önemlidir. Vücudun iyileşmesine yardımcı olmak için ideal sürede uyku ve azaltılmış fiziksel aktivite önemlidir. Mideyi yormamak için hafif ve kolay sindirilebilir gıdalar tercih edilmelidir. Muz, pirinç, elma püresi ve tost gibi gıdalar önerilir. Süt ürünleri, kafein, alkol, yağlı veya yüksek oranda baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır."
HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ
PROF. Dr. Kocaman, mide üşütmesinden korunmak için alınabilecek bazı önlemleri şu şekilde sıraladı:
EN SON HABERLER
- 1 Yemek ısıtırken bunlara dikkat edin
- 2 Prostat kanseri teşhisinde önemli gelişme
- 3 Masa başı çalışanların kabusu bel, boyun ve sırt ağrıları
- 4 Yapay zekayla kanser tespiti
- 5 Tiroit nodüllerine ‘mikrodalga’
- 6 Kanserle savaşta yeni silah akıllı aşılar
- 7 Deprem geçti, sarsıntı hissi kaldı: Hayalet deprem algısına dikkat!
- 8 Mikropları yok eden boya keşfedildi
- 9 Emziren annelere tavsiyeler
- 10 Radyoterapi ile meme dokusu ışınlanıyor