80 hastalığa zemin hazırlayan büyük tehlike!
Modern çevresel kirleticiler, deterjanlar, katkı maddeleri, hava kirliliği ve kimyasallar birçok kronik hastalığa davetiye çıkarıyor. Türk bilim insanı Prof. Dr. Cezmi Akdiş’in dünyaya ‘Epitel Bariyer Hasarı’ diye duyurduğu teori, 2 milyar insanı pençesine alan ve 80 hastalığa zemin hazırlayan bu tehlikeyi dünyaya duyuruyor


EPİTEL BARİYER HASARI
Prof. Dr. Akdiş ve ekibi, Epitel Bariyer Teorisi'yle ilişkilendirilen 80 önemli hastalığı bilim dünyasına sundu. Prof. Dr. Cezmi Akdiş, 'Epitel Bariyer Teorisi'ni şöyle açıkladı: "Son 27 yıldır sürdürülen bilimsel çalışmalar, insan vücudunun dış yüzeyini kaplayan epitel tabakalarının sağlığımız için sanıldığından çok daha kritik bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Araştırmalar, hava kirliliği, işlenmiş gıdalar, temizlik ürünleri, mikroplastikler ve modern yaşam tarzındaki pek çok unsurun; deri, solunum sistemi ve bağırsaklardaki epitel bariyerlere zarar verdiğini ortaya koydu."
ALZHEİMER'IN ARTMA NEDENİ
Prof. Dr. Akdiş, bu hasarın, vücutta mikrobiyal dengenin bozulmasına, faydalı bakterilerin azalmasına ve zararlı mikroorganizmaların çoğalmasına yol açtığını belirterek, "Bağışıklık sistemi alarm durumuna geçiyor, kronik inflamasyon başlıyor ve alerjik, otoimmün, metabolik ve nöropsikiyatrik hastalıklar kaçınılmaz hale geliyor. Astım, kolit gibi alerjik hastalıklar, diyabet, multipl sekleroz, lupus, otizm, Parkinson ve Alzheimer artıyor" dedi.
NE KULLANACAĞIZ?
Peki ama ne kullanacağız? Prof. Dr. Akdiş, temizlik için şu alternatifleri sıraladı:
EV TEMİZLİĞİ İÇİN
ÇİN TUZU OBEZİTEYİ ARTIRIYOR
Birçok işlenmiş ürünün lezzetini artırmak amacıyla eklenen 'Çin tuzu'nun, beynin tat alma merkezlerini doğrudan uyararak, yiyeceklerin daha 'lezzetli' algılanmasını sağladığını belirten Prof. Dr. Akdiş, "Bu da obezite riskini artırıyor. Çalışmalar, yüksek miktarda Çin tuzu tüketiminin baş ağrısı, halsizlik, mide bulantısı, çarpıntı, yüzde kızarmaya neden olduğunu gösteriyor" dedi.
DİŞLERİMİZİ FIRÇALARKEN YAŞANAN TEHLİKE
Dış macunlarına eklenen bir maddeye de dikkat çeken Prof. Dr. Akdiş, "Amerika'daki Mayo Clinic ve Tokyo Üniversitesi iş birliği içinde yaptığımız araştırmalar da oldukça çarpıcı. Diş macunlarında kalan SLS kalıntılarının yemek borusu ve mide epitellerine zarar verdiği, bunun da gastrit (mide iltihabı) ve hatta solunduğunda bazı astım vakalarının gelişiminde önemli bir rol oynayabileceği gösterildi. Bugün toplumun yaklaşık yüzde 50'si gastritten muzdarip. Oysa 40–50 yıl önce bu oran oldukça düşüktü" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 ‘Geleneksel ve tamamlayıcı tıp’ için kılavuz hazırlandı
- 2 Parkinson’un erken belirtileri tespit edildi
- 3 Bebekler için geliştirilen ilk sıtma ilacına onay
- 4 Maydanoz tam bir sağlık deposu
- 5 En acı şeker
- 6 Sağlıklı zayıflama için yol haritası
- 7 Bisiklete binmek demans riskini azaltıyor
- 8 Sıcakta serin ve sağlıklı kalmak için bunlara dikkat
- 9 İnternetteki katil zayıflama ilaçları
- 10 Islak mayo uyarısı!