Cizre’de Dicle Nehri'ne 200 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında ilçeden geçen Dicle Nehrine 200.000 adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinden geçen Dicle Nehrine 200 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından; su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metotlara dayalı balıklandırma amacıyla, "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" uygulanıyor.
Balıklandırma Projesi kapsamında Cizre Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından Şanlıurfa Atatürk Barajı Su Ürünleri Araştırma tesisinden temin edilerek getirilen 200 bin adet yavru sazan balığı Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar'ın da katılımıyla Dicle Nehrine bırakıldı.
SIRNAK HAVA DURUMU
24 Ağustos 2025 Pazar38 º
38 º / 28 ºEN SON HABERLER
- 1 Şırnak’ta kaçak elektrik denetimi yapan dron silahla vuruldu: 1 gözaltı
- 2 Şırnak’ta yangına giden itfaiye aracının devrilmesi güvenlik kamerasında
- 3 Cizre’de trafik kazası geçiren itfaiye erleri yaralı halde yangına müdahale ettiler
- 4 Şırnak’ta şehit çocuğuna doğum günü sürprizi
- 5 Şırnak’ta ‘İl Yaşlılık Çalıştayı’ düzenlendi
- 6 Şırnaklı Sporcu, 600 sporcu arasından Türkiye 2.’si oldu
- 7 Şırnak’ta MS ve epilepsi hastası genç gebe normal doğum ile bebeğini kucağına aldı
- 8 Şırnak’ta 7 yılda 43 bin kişi yüzme öğrendi
- 9 Silopi’de 27 yıllık husumeti barışla sona erdi
- 10 Şırnak’ta 11 Milyon TL’lik kaçak malzeme ele geçirildi