Sivas’ta soğuk hava pöçe ve şırdana talebi arttırdı

Sivas’ta kış aylarının gelmesiyle birlikte şifa deposu olan sakatata talep arttı. Kelle, kelle paça çorbası ve şırdan lokantalarında yoğunluk yaşanıyor.
Sivas'ta özellikle içerdiği kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça çorbası ve şırdan gibi gibi ürünlerine talep arttı. Başta grip salgını olmak üzere vücut sağlığı açısından birçok faydası bulunan sakatat tüketimi, kelle paçanın merkezi Sivas'ta yoğun talep görüyor.
GÜNDE YAKLAŞIK 100 ADET SATIYORUZ
Sivas denilince akla gelen şeylerin en başında kelle paça çorbası ve sakatat ürünlerinin olduğunu belirten restoran işletmecisi Erdoğan Vural, son günlerde pöç kebabının da trend ürünler arasında olduğunu söyledi. Akşamdan sabaha kadar pişirilen pöç kebabının çok sayıda müdavimlerinin olduğunu belirten Erdoğan Vural; "Pöç kebabı kelle fırınlarına akşamdan verilir ve sabaha kadar pişer. Sabahta sipariş üzerine alınır. Biz bu lezzeti 7-24 satışa hazır şekilde sunuyoruz. Bunun yanına şimdi şırdan ekledik. Şırdan kuzunun midesinin bir bölümünden yapılıyor. Sivas'ta kokusundan dolayı çok fazla kuzu eti talep görmüyor. Bu nedenle kuzu kesimi çok olmadığı için çevre illerden temin ediyoruz. Günde yaklaşık 100 adet satıyoruz" diye konuştu. .
ÇEVRE İLLERE ŞIRDAN GÖNDERİYORUZ
Son zamanlarda sosyal medyayla birlikte şırdanın insanlarda merak uyandırdığını belirten Erdoğan Vural; "Şırdan aslında Adana'yla özleşmiş bir lezzet. Her yerde olmadığı için çevre illerden de rağbet görüyor. Otobüslerle çevre illere paketlerle gönderiyoruz. Sevilen aranan bir lezzet oldu. Yaz aylarında gurbetçiler tarafından ilgi görüyor ama kış aylarında yoğunluğumuz daha çok artıyor. Aileler de çocukları daha sağlıklı olan sakatat ürünlerini yesinler istiyorlar. İşkembeye, paçaya ve benzeri şeylere çocuklar biraz soğuk bakıyorlar. Ama sosyal medyada gördüklerinde anne babasının elinden tutup yemeye gelenler var. Kelle Sivas'ın diyoruz ama her yöre tanımalı. Yine keza şırdan Adana'nın diyoruz ama Sivas'ta da çok iyi şekilde gitti. Aslında her yöreden lezzet karmaşası yapılmalı ve farklı kültürler birbirlerine tanıtılmalı diye düşünüyorum" dedi.
İLK KEZ DENEDİM ÇOK LEZZETLİYDİ
Son zamanlarda popülerliğinden dolayı şırdanı denediğini belirten müşteri Yuşa Burak Şeker; "Aslında önyargılarım vardı ama merakta ediyordum. İlk kez denedim ve çok lezzetliydi. Gelmişken yöremize ait pöçü de denedim. İkisini de çok beğendim. Artık düzenli olarak yemeye geleceğim. Kış aylarında hastalıklara karşı tam bir şifa deposu bu yiyecekler. Herkesin düzenli olarak tüketmesini tavsiye ederim" diye konuştu.
SİVAS İLÇELERİ
- Divriği
- Koyulhisar
- Gürün
- Gölova
- Kangal
- Akıncılar
- İmranlı
- Doğanşar
- Şarkışla
- Zara
- Merkez
- Altınyayla
- Hafik
- Yıldızeli
- Ulaş
- Gemerek
- Suşehri
SIVAS HAVA DURUMU
3 Mayıs 2025 Cumartesi17 º
17 º / 7 ºEN SON HABERLER
- 1 Devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
- 2 Çamura saplanan yaşlı adamı AFAD kurtardı
- 3 Sivas´ta şüphelileri kovalayan polislere hafif ticari araç çarptı! 2 yaralı
- 4 Cami minaresine yıldırım düştü
- 5 Sivas'ta durdurulan araçtan 5 kilo esrar çıktı
- 6 Sivas merkezli 4 ilde silah kaçakçılığı operasyonu: 18 gözaltı
- 7 Sivas'ta otomobil köprüden uçtu! 2 yaralı
- 8 Sivas’ta öğrenciler Filistinli çocuklar için yürüdü
- 9 Sivas’ta tarihi eser kaçakçıları yakalandı
- 10 Bir genci öldürüp bir genci sakat bırakan TIR sürücüsüne ‘iyi hal’den 7 yıl