Giriş Tarihi: 17.03.2025 14:16

Hasta yakını Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

Hasta yakını Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

Sivas’ta yemekhane görevlisi boğazına zeytin takılan hasta yakınını Heimlich manevrasıyla kurtardı. Olay hastanenin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Sivas Numune Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde sahur vaktinde hasta yakını Akın Kaya'nın yediği zeytin nefes borusuna kaçtı. Olayın yaşandığı esnada yemekhane görevlisi Mücahit Yıldırım hasta yakınına müdahale edip uyguladığı Heimlich manevrasıyla boğazdaki yiyeceğin çıkmasını sağladı. Diğer yemekhane görevlisi Cemil Karabey ise Kaya'ya müdahalede bulunarak rahat nefes almasını sağladı.

HASTA YAKINI BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Hastane Başhekimi Mehmet Fidan, Mücahit Yıldırım ile Cemil Karabey'e teşekkür belgesi verdi. Başhekim Fidan, "Hastalara yemek dağıtırken bir hasta yakını kendini koridora atarak boğulduğunu işaret edip arkadaşların yanına yaklaşıyor. Arkadaşlarımız da Heimlich manevrasıyla hasta yakınını boğulmaktan kurtarıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Burada ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz" dedi.

HIZLI BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE ETTİK

Yemekhane görevlisi Mücahit Yıldırım ise, "O gece refakatçinin ani bir şekilde kendini koridora attığını gördük. Daha sonra Heimlich manevrasını yaparak refakatçinin boğulmasını önledik. Nefes borusuna kaçan zeytini hızlı bir şekilde müdahale ederek boğazından çıkmasına yardımcı olduk. Kendisine eşlik ettik ve sağlığının iyi olduğuna emin olduk" diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Sivas Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Sivas Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

SIVAS HAVA DURUMU

23 Nisan 2025 Çarşamba

20 º

20 º / 8 º
Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı