Cumartesi 20.06.2009 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 20.06.2009 17:13

"Kimse arkasına mafyayı alarak siyaseti yönlendiremez"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkede artık kimse arkasına çeteleri alarak, mafyayı alarak, hukuk dışı güçleri alarak siyaset üretemez, siyaseti yönlendiremez. TBMM'yi millet iradesi dışında hiçbir güç yönlendiremez'' dedi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatının, Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağan Kongresine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmada, sadece bir gün değil, tüm günlerin anne ve babaların taçlandırılacağı günler olması gerektiğini vurgulayarak vatandaşların Babalar Günü'nü kutladı.
İzmir'de 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 17, 2004 seçimlerinde yüzde 33, 22 Temmuz 2007'de yüzde 30 oranında oy aldıklarını, 29 Mart yerel seçimlerinde de yüzde 30 alarak bu oranını muhafaza ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Buradan bir hususu bir kez daha ve altını çizerek ifade etmek istiyorum, biz AK Parti olarak belli şeyleri, belli bölgeleri hiçbir zaman kalemiz olarak görmedik. Böyle bir anlayışla hareket etmedik. Şehirleri değil tüm Türkiye'yi kendimize bir kale olarak benimsedik. 81 vilayetimizin tamamı bizim kalemizdir. Bizim kalemiz 780 bin kilometre karelik vatan toprağıdır. İstanbul, Kayseri, Konya nasıl bizim yüreğimizin bir parçasıysa aynı şekilde İzmir, Antalya, Diyarbakır, Hakkari, Muş, oralar da yine bizim yüreğimizin bir parçasıdır. Biz hiçbir insanımızın ufkuna prangalar vurmayacağız. Hiçbir insanımızın zihnine mayınlar döşemeyeceğiz. Nitekim 29 Mart seçimlerinde AK Parti bir kez daha bir Türkiye partisi olduğunu ispat etmiştir.
Dikkat ediniz, diğer partiler belli illere, belli bölgelere sıkışıp kalırken partimiz hamdolsun, Türkiye'nin 7 siyasi bölgesinin hepsinden de biliyorsunuz 1. parti olarak çıkmıştır.''
''İZMİR'İ KALKINDIRMAYA CANLA BAŞLA DEVAM EDECEĞİZ''
Başbakan Erdoğan, 81 ilin 62'sinde en yüksek oy oranına ulaşarak, ipi göğüsleyen partisinin, birinci olamadığı 19 ilin tamamında da 2. parti olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
''Biz hiçbir şehirde yarıştan kopmadık. Her yerde iddialı olduk. Bir Türkiye partisi olmak bizim omuzlarımıza, teşkilatımızın omuzlarına ağır bir yük yüklüyor. Biz Türkiye için siyaset üretmek zorundayız. Biz bütün bölgelerimiz, tek tek bütün illerimiz için hizmet üretmek, eser üretmek durumundayız. Onun için diyorum ki İzmir'in tercihi her ne olursa olsun, İzmirli vatandaşlarımın siyasi tercihleri her ne yönde olursa olsun, biz İzmir için üretmeye, kazandırmaya, İzmir'i kalkındırmaya canla başla devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana İzmir'e hükümet olarak çok kıymetli yatırımlar kazandırdık. Hız kesmeden, ivme kaybetmeden, ertelemeden, ötelemeden İzmir'e yardım yapmaya devam edeceğiz.
Bizde ayrımcılık yok. Bizde iller arasına vatandaşlarımızla aramıza aşılmaz engeller koymak yok. Bizde asla küsmek yok, darılmak yok. Türkiye Cumhuriyetinin her bir vatandaşı bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Ülkemizin Başbakanı olarak söylüyorum. Bu ülkede yaşayan, bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin emaneti bizim üzerimizdedir. Her bir vatandaşımın, her bir kardeşimin inançları, kültürü, gelenekleri, yaşam tarzı bizim güvencemiz altındadır.''
''KİRLİ SENARYOLAR DEŞİFRE OLUYOR''
AK Parti'nin Türkiye siyasetinde yeniden güveni tesis ettiğini, siyasete seviye, düzey kazandırdığını, on yıllardır milletin arzu ettiği kaliteyi siyasetle buluşturduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Çözüm üretmeyen, üretemeyen siyaset tarzını AK Parti elinin tersiyle itmiş, milletle aynı yöne bakmayan siyaset, AK Parti ile birlikte son bulmuştur. AK Parti, popülist siyasete asla tenezzül etmemiş, bunun mekanizmalarını da ortadan kaldırmıştır. Siyaset üzerinde iktidar kurmaya çalışan çetelerle mafyayla hukuk dışı güçlerle karanlık odaklarla güçlerle amansız şekilde mücadele etmiştir. Bu mücadeleye de aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Kirli senaryoların, kirli emellerin, çirkin oyunların nasıl tek tek deşifre edildiğine şahit oluyorsunuz. Kaos ortamı, gerilim ortamı, tahrik ortamı oluşturarak kendi kirli arzularını millete dayatmaya çalışanların maskelerinin nasıl düştüğünü görüyorsunuz. Bu ülkede artık hiç kimse arkasına çeteleri alarak, mafyayı alarak, hukuk dışı güçleri alarak siyaset üretemez, siyaseti yönlendiremez, siyaseti yönetemez. TBMM'yi millet iradesi dışında hiçbir güç yönlendiremez. Karanlık ilişkiler, mafyatik ilişkiler siyasette kendisine yaşam zemini bulamaz. Demokrasi, hukuk, laiklik ve sosyal devlet bizzat bu milletin sahibi olduğu kavramlardır. Bütün kurumlarımızda önce bizzat milletimiz bu ilkelerin savunucusudur. Bu hassasiyeti birlikte göstermemiz lazım.''
"CHP GENEL BAŞKANI'NIN BU BELGE ÜZERİNDEN SİYASİ ÇIKAR SAĞLAMAYA NİYETLENMESİ DE AYNI DERECEDE VAHİMDİR''
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Son 6,5 yıldır bir yandan Türkiye'nin kronik meselelerini hal yoluna koyarken, bir yandan demokrasinin kalitesini artırmak gayesi içinde olduk. Hiç kimsenin bizim kazanımlarımızı sorgulama ve bu kazanımlardan vazgeçirme hakkı olamaz'' dedi.
Erdoğan, partisinin İzmir İl Teşkilatının, Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 29 Ekim 1923'te millet iradesini temel alan sistem üzerine kurulduğunu, 1946'da çok partili sisteme geçilmesiyle acı tatlı birçok olayın yaşandığını söyledi.
Demokrasinin kademe kademe ilerlediğini ve bugünlere gelindiğini anlatan Erdoğan, ''Son 6,5 yıldır bir yandan Türkiye'nin kronik meselelerini hal yoluna koyarken, bir yandan demokrasinin kalitesini artırmak gayesi içinde olduk. Hiç kimsenin bizim kazanımlarımızı sorgulama ve kazanımlardan vazgeçirme hakkı olamaz'' diye konuştu.
Demokrasi dışı olaylar nedeniyle çok ağır bedeller ödendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bizim neslimiz ağır travmalar yaşadı. Bizden sonraki nesillere bu ağır bedelleri ödetmek istemiyoruz'' dedi.
''AK PARTİ MAĞDUR YA DA MAZLUM ROLÜ OYNAMAYACAK''
Kendilerinden önceki dönemde birçok siyasetçinin demokrasinin gelişmesi konusunda iyi sınav veremediğini ve milletin emanetini hakkıyla taşıyamadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
''Eğer siyaset kurumu o zaman onurlu duruş sergileseydi bazı konular bugün Türkiye'nin gündeminde olmayacaktı. Bazı yöneticiler bu konuda ne oranda demokratik duyarlılık sergiliyor ortada ama biz bu yanlışa düşmedik bundan sonra da düşmeyeceğiz. Milletin hür iradesinin üzerinde hiçbir güç yok. Tüm kurumlardan ve medyadan da bu hassasiyeti samimi şekilde savunmasını bekliyoruz.''
Başbakan Erdoğan, Taraf gazetesinde yayımlanan belgeye ilişkin olarak hukuka başvurduklarını anımsatarak, şunları söyledi:
''Meselenin hukuk içinde çözümlenmesi için girişim başlattık, ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunduk, hukuk işliyor. Sessiz kalmadık, kalamazdık. Başımızı öne eğmedik, eğemezdik, demokrasi ve hukuk adına yapılması gereken neyse onu yaptık.
Bırakınız gerilimi, siyaset kurumu, devlet kurumlarımız, medya sevindirici bir biçimde demokrasiyi sahiplendi. Konunun istismar edilmemiş olması Türkiye'de demokrasinin ulaştığı kalitenin görülmesi açısından sevindirici olmuştur.
Bu belgenin sahte olmasının ya da gerçek olmasının vahim olduğu konusunda tam bir mutabakat olduğunu görüyoruz. Herkes bu konunun aydınlatılmasını ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını bekliyor ancak CHP Genel Başkanı'nın bu belge üzerinden siyasi çıkar sağlamaya niyetlenmesi de aynı derecede vahimdir.
CHP'nin, demokrasinin savunulması konusunda nasıl bir sicile sahip olduğunu görüyoruz. Kalkar da ben 'Ergenekon terör örgütünün avukatıyım' derse... Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. AK Parti bu belge karşısında mağdur ya da mazlum rolü oynamayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi samimi ve dik duruşunu muhafaza edecektir. Demokrasiden taviz vermeden aynı zamanda kurumumuzu da yıpratmadan bu süreci aşacağız.''
''DIŞ POLİTİKADA VE İÇ POLİTİKADA EZBERLERİ BOZDUK''
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti ile birlikte ''geri dönülmez bir şekilde kalkınma ve ilerleme sürecine girdiğini'' ifade etti.
Türkiye'yi dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline getirdiklerini kaydeden Erdoğan, ülkenin, dünya ve bölgede itibarlı bir ülke konumuna yükseldiğini vurguladı.
Ülke ülke dolaştıklarını ve Türkiye'nin fırsatlarını anlattıklarını dile getiren Erdoğan, ''Etrafımızda düşman üreterek değil dostlar yaratarak başardık. Şimdi barış zemininde diyaloglar geliştirdik. Dış ve iç politikada ezberleri bozduk. Kendi kurumlarına şüphe nazarıyla bakan anlayışı tedavülden kaldırdık'' diye konuştu.
Türkiye'deki 81 vilayetin güçlenerek ortak hedefler doğrultusunda ilerlediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Yunus'un dediği gibi gönüller yapmaya geldik. Bizim farklılığımız bu. Birlik beraberliğimizi bunun üzerinde inşa edeceğiz. Bizler milletimize gönül bağıyla bağlı olan bir yapının temsilcisiyiz, diğerlerinden çok farklıyız. Demokrasimize yönelik her türlü maceracı girişimi soğukkanlılıkla bertaraf edeceğiz.''
''MUHALEFET PARTİSİ KAMPANYA BAŞLATTI''
Muhalefet partisinin AK Parti'yi yıpratmak için sistemli bir karalama kampanyası başlattığını ifade eden Erdoğan, kendilerine ''çamur atıldığını, iftira atıldığını'' söyledi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''İspat edemeden gündemi kendilerine göre değiştirip, bir başka iddiaya sarılıyorlar. Almanya'daki bir yardım örgütü ile ilgili bir iddiayı gündeme getirdiler. Bizim partimizin kasasına asla o örgütten bir Allah'ın kuruşu girmemiştir. Bizler, Hazinenin bize verdiği yardımla çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürüyoruz. Sitemizden gireni, gideni görebilirsiniz. CHP'ye gelince Hazineden gelen yardımı ne yazık ki yanlış yerlerde kullandığı için Anayasa Mahkemesi 1 trilyonluk onlara ceza verdi.''
29 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 2,5 ay geçtiğini ancak Antalya'da yapılan icraatların ortada olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
''İcraatları ortaya çıkmaya başladı. 2 yöneticilerini görevden aldılar. Bunların hizmet anlayışı bu. Bunlar var oldukları her yerde bunu yaptılar. Siz önce iğneyi kendinize batırın. Bakın biz hiç üşenmeden sizin çirkin iddialarınıza cevap verdik. Çıkın milletin önüne, verecek cevabınız varsa. Çamur atmaktan, iftira atmaktan kendilerini muhasebeye çekme fırsatı bulamıyorlar.''
Kongreye, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Nükhet Hotar Göksel, Hüseyin Tanrıverdi, Haluk İpek, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, Mehmet Tekelioğlu, Erdal Kalkan, İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan da katıldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.