Bu börekler enfes
Patatesli Bükme Börek Tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvıyağ
100 gram tereyağı, 1 çay kaşığı tuz
Harç için: 3 adet haşlanmış patates
200 gram beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber, 1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzerine: 1 çay kaşığı çörekotu
Patatesli Bükme Börek Yapılışı
HARÇ için rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı sıvıyağda soteleyip harca ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur için yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yumurta akı, süt, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp, her birini merdaneyle ayrı ayrı pasta tabağı ebadında açın. Üzerlerine tereyağı sürün. 5 adet bezeyi üst üste yerleştirip, dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Boylamasına, üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Ortalarına harcı pay edip, köşelerden karşılıklı kapatıp, hafifçe bükün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derede fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Patatesli Bükme Börek Yapılışı
Bu börekler enfes
Kaşık Börek çorbası Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un, 1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
150 gram kıyma, 1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
250 gram yoğurt, 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Kaşık Börek çorbası Yapılışı
Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirip, unlu tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Hamurdan küçük kareler kesin. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu iyice karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın. Üçgenin iki ucunu ters çevirip, birbirine yapıştırın. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. Çorba kaselerine pay edin. Dövülmüş sarmısak ve yoğurdu çırpın. Kaselerin üzerlerine 2'şer çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın. Nane ekleyip ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın
Bu börekler enfes
Büzme Börek Tarifi
Malzemeler
2 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt, 3 adet yumurta
İç malzeme için:
300 gram lor veya beyaz peynir
Üzerine:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 dal dereotu
Büzme Börek Yapılışı
YUFKANIN birini düz bir zemine serin ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirin. Lor veya rendelenmiş peynirin yarısını üzerine yayın. Yufkanın her iki ucunu büzerek ortaya doğru getirin. İkiye kesip, tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yoğurt, süt ve yumurtayı çırpın. Böreğin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu serpin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Bu börekler enfes
Tavuk ve Pirinçli Açma Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için: 3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz, yeteri kadar su
1 su bardağı zeytinyağı
İç malzeme için:
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 dal pırasa
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, kekik, karabiber
Hamuru açmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Tavuk ve Pirinçli Açma Börek Yapılışı
ÖNCELİKLE hamur için yoğurma kabına un ve tuzu alın. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve üzerine zeytinyağı döküp, 2 saat oda sıcaklığında bekletin. 2 Diğer taraftan iç malzeme için tavuk etini 2 su bardağı suda haşlayın ve eti içinden çıkarıp, yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Pirincin içine didiklenmiş tavuk etini katıp, karıştırın. Tavaya aldığınız tereyağında kıyılmış soğan ve pırasayı 3-4 dakika soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavuklu pirinç, tuz, kekik ve karabiber kattıktan sonra tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 3 Zeytinyağı sürdüğünüz hamurları unlanmış tezgahta yufka kalınlığında açın. Üzerine sıvıyağ sürüp, elinizle hamuru çekerek çok ince olacak şekilde açmaya devam edin. Yufkanın bir kenarına iç harcın yarısını koyup, dört parmak genişliğinde katlayın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra hamurları 4 parmak genişliğinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Bu börekler enfes
Rulo Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 su bardağı (200 ml) ılık süt
1 adet yumurta (yumurtanın akı böreğin içine, sarısı üstüne kullanılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
3,5 su bardağı (420 gr) un
1 paket kuru maya
Aralarına sürmek için:
3 yemek kaşığı (100 gr) eritilip soğutulmuş Teremyağ Gurme Kaymaklı
İçi için: 500 gr ince doğranmış ıspanak
1 çay kaşığı tuz
100 gr labne peynir
1 çay kaşığı karabiber
Rulo Ispanaklı Börek Yapılışı
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Hazırlanan hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Aralarına Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı sürüp 10 dk buzlukta bekletin. Daha sonra her bir hamuru dikdörtgen şekilde incecik açın. İçini hazırlamak için öncelikle bir kapta doğranan ıspanakları tuzla ovun. Ispanakların fazla suyunu sıktıktan sonra içine labne peyniri ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hamuru kısa kenarından 3 eşit parçaya bölüp ve her bir parçanın kenarına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Hazırlanan ruloların üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Bu börekler enfes
Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Tarifi
Malzemeler
500 gram kıyma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 adet ekmek hamuru
Tuz, karabiber, pulbiber
Börekleri kızartmak için: Sıvıyağ
Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Yapılışı
İçine yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip, kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip, şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ekmek hamurlarını derin bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu tezgahın üzerinde merdaneyardımıyla açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatıp, elinizle bastırarak ay şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve 2 adet böreği önlü arkalı kızartın. Diğer börekleri de aynı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis yapın
Bu börekler enfes
Şeker Börek Tarifi
Malzemeler
4 adet milföy hamuru
100 gram beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet ince dilimlenmiş sivri biber
1 adet yumurta sarısı
Şeker Börek Yapılışı
BİR milföy hamurunun altına ve üstüne un serpin. Merdane ile hamuru hafifçe açın ve dört eşit parçaya kesin. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. ‹çi için bir kapta, ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve küçük doğranmış sivri biberi karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemeyi milföy parçalarının ortasına eşit şekilde yerleştirin. Bir milföy parçasının 2 kenarını üst üste getirip, uçlarını şeker paketi gibi kıvırın. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayıp, hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında, 15-20 dakika pişirip servis yapın
Bu börekler enfes
Tavuk ve Mantarlı Börek Tarifi
Malzemeler
8 adet milföy
50 gram tereyağı
8 adet ince dilimlenmiş jambon
4 adet ince kıyılmış taze soğan
100 gram dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı un
3/4 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı krema
1 kahve fincanı haşlanmış ve küplere bölünmüş tavuk göğsü
İnce kıyılmış maydanoz
1 adet hafif çırpılmış ve 1 çay kaşığı suyla karıştırılmış yumurta sarısı
Tavuk ve Mantarlı Börek Yapılışı
Tereyağını tavada eritin. Soğan ve jambonu 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyin. 3 dakika daha pişirip, unu ekleyin. 1 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sütü ilave edin ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. 1 dakika kısık ateşte kaynatıp, ateşten alın. Mantar karışımına krema, tavuk ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak olacak şekilde kesin. Tekini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ortasına kenarlardan 2 cm boşluk kalacak şekilde tavuk karışımından tepeleme koyun. Yumurta sarısını milföy hamurunun 2 cm boşluk kalan kenarlarına sürün. Diğer milföy hamurunun üzerine, kesmeyecek şekilde bıçakla ortasından dışına doğru hafif meyilli çizgiler çizin ve kapak olarak diğerinin üzerine yerleştirin. Kenarlarını bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın. Hamurun kenarına süsleme amaçlı olarak, bıçağın tersi ile 1 cm'lik çizikler atıp, üstü kapalı olarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamurun üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp, ortasına buharın çıkabilmesi için küçük bir delik açın. 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.