Pilav Nasıl Servis Edilir?
Pilav, yapması zor bir yemek çeşididir. Türk mutfağında özellikle et yemeklerine sıkça eşlik eden pilav, sevilerek yenen yemeklerdendir. Bir çok çeşidi olan pilav, en sık olarak pirinçten yapılır.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Garnitür olarak servis edilmesinin yanında, ana yemek eşlikçisi de olabilir. Uygun malzemelerle birlikte salata olarak da servis edilebilir. Özellikle Uzakdoğu toplumlarında çok yaygın olan pirinç salatası, içerisine balık ve benzeri yiyeceklerin eklenmesiyle yapılır.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Pilav nasıl servis edilir?
Garnitür olarak servis edilen pilav, küçük bir tatlı kasesinin içerisine tepeleme doldurularak, servis tabağına ters çevrilmek suretiyle konabilir. Böylelikle hem şık bir görüntü yakalanacak hem de pişav tabakta çok yer kaplamayarak garnitür görüntüsü korunmuş olacaktır.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Üzerine süs olarak taze nane veya maydanoz yaprağı da konabilir. Eğer pilavın yanına saç kavurma didik didk edilmiş tavuk veya et konacaksa, kasenin içerisine önce et parçaları daha sonra ise pilav eklenir ve kase ters çevrilerek tabağın köşesinde sunulur.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Salata olarak servis edilecek pilav ise, büyük ve şık bir borcam içerisinde masanın ortasına konulur. İçerisine servis kaşığı da konan borcamdan, davetlilerin tabağına kaşık yardımıyla pilav servis edilebilir.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Bu durumda kase içerisinde pilav hoş olmayacağı için tercih edilmemelidir. Pilav tencerede ise, akşam yemeklerinde tabağa direkt olarak kaşıkla konması uygundur.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Davet eğer kalabalık ve özel bir davet olacaksa, şık bir kayık tabakla masaya getirilmesi gerekir. Tencere asla masaya gelmemelidir. Bulgur pilavı ve diğer farklı pilav çeşitleri de aynı şekilde servis edilmelidir. Pilav ve makarna yemek için masaya kaşık değil çatal konulmalıdır.
Pilav Nasıl Servis Edilir?
Ayrıca ana yemeklere eşlik edecek olan pilav, ana yemek servis edildiği zaman cam kayık veya borcama alınmalıdır. Aksi halde pilav soğur ve lezzeti kaybolur.