Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Kalsiyum deposu yumurta kabuğunu önce kaynatıp sonra da fırınlayıp tüketirseniz...
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Bu haberi okuduktan sonra bir daha yumurtanın kabuğunu çöpe atmayacaksınız.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Business Insider'da yer alan habere göre; Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Peki, yumurta kabuğunu çöpe atmak yerine yemeye ne dersiniz?
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz.
Yumurtanın kabuğunu kaynatıp fırına verirseniz...
Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur.
Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz.