Sofra

45 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    750 ml elma suyu
    Üç buçuk su bardağı un
    1 çay bardağı süt
    250 gram margarin
    1 su bardağı ince dövülmüş badem
    1 paket vanilya
    İki buçuk çay kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Üzerine: Pudra şekeri
UN, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Eritilmiş margarin, süt ve bademi ekleyip yoğurun. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar 45-50 dakika pişirin. Elma suyunu derin bir tencerede ısıtın. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri elma suyuna atıp 2-3 dakika bekletin. Süzgeçle çıkartıp servis tabağına alın. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin.