Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı ılık süt
    20 gram yaş maya
    Üç buçuk su bardağı un
    1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
    125 gram oda sıcaklığında margarin (erimiş de olabilir)
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz

    İçi için:
    125 gram tereyağı veya margarin
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz
Hamur için ılık sütün içinde yaş mayayı eritin. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı süt, yumurta akı, margarin, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip kulak memesinden sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçi için tereyağı veya margarini eritip sıvı yağ ile tuzu ilave edin. Unu azar azar katarak un kokusu gidene kadar kavurun. Ilındıktan sonra açtığınız hamurların ortasına iç harcını paylaştırın. Hamurların iki ucunu birleştirip poğaça kapatır gibi kapatın. İki elinizin baş ve işaret parmaklarıyla bastırıp şekil verin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.