MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gram eritilmiş
margarin
1 paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un
İçi için: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Üzerine: Çörek otu
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kasede yoğurt, eritilmiş margarin ve yumurta akını karıştırın. Üzerine elenmiş kabartma tozu ve unu ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı, unlanmış zeminde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra 9 x 9 cm'lik kare parçalar halinde kesin. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.