Sofra
Az malzemeyle harikalar mı yaratmak istiyorsunuz? Çikolatalı mus tarifi tam aradığınız. Daha önce duymadınız mı? Çikolatalı mus nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. İşte tarif...

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 tatlı kaşığı toz jelatin
    3 çorba kaşığı kaynar su
    1 su bardağı süt
    150 gram (1 paket: 80 gram) bitter çikolata
    1 paket krema (200 ml)
    2 çorba kaşığı pudraşekeri

Toz jelatin ve kaynar suyu karıştırıp, jelatini eritin. Sütü tencereye boşaltıp kaynatın. Ocaktan alıp, içine küçük parçalara ayrılmış çikolata ilave edin ve 3-4 dakika çikolata eriyene dek karıştırın. Biraz soğutup, süzgeçten geçirilmiş jelatinli karışımı ilave edin ve karıştırdıktan sonra kenara alın. Ayrı bir yerde krema ve pudraşekerini iyice çırpıp, diğer karışıma ilave edin. Karıştırıp, porsiyonluk kaplara pay edin. Soğutup, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.