Sofra
Dondurma ile süsleyebileceğiniz enfes zerde tarifi... Pirinç ile hazırlayacağınız tatlı yaz akşamlarında içinizi serinletecek tatlardan. Peki zerde nasıl yapılır?

5 Porsiyon

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı pirinç
    Birer tutam safran ve zerdeça
    l5 su bardağı su
    1 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    Bir tutam vanilya

    Üzerine:
    Dondurma,
    dolmalık fıstık,
    antep fıstığı,
    kuş üzümü

Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra yumuşayana dek haşlayın ve süzüp kenara alın. 5 su bardağı su, toz şeker ve safranı bir tencereye alıp şeker eriyene dek kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynamakta olan suya ilave edin. Üzerine pirinç ve zerdeçal katın.Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Vanilyayı ilave edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine dolmalık fıstık,antep fıstığı ve kuş üzümü serpin. Dondurma eşliğinde servis yapın.

ETİKETLER