Sofra
Salatadan, kebaba birçok çeşidi yapılan patlıcanın çorba tarifiyle karşınızdayız. Anadolu mutfağının sevilen lezzeti Hünkar çorbası tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    300 gram patlıcan

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı un

    4 su bardağı tavuk suyu veya su

    Yarım limonun suyu

    1 su bardağı süt

    100 gram toz badem

    Bir tutam rendelenmiş muskat

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    8 dal maydanoz

Patlıcanın etrafına bıçakla çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara sıra çevirerek 20 dakika közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın. Tereyağını orta ısıda eritip unu ekleyin ve 1-2 dakika rengi dönene kadar kavurun. Üzerine önce tavuk suyu ve limon suyunu ekleyin. Daha sonra közlenmiş patlıcanı ilave edip topaklanmasını önlemek için iyice karıştırın. En son sütü katın. Toz badem, tuz, karabiber ve muskat ilave edip kısık ısıda kaynayana kadar karıştırıp ocaktan alın. Üzeri için zeytinyağının yarısını biber salçası ile karıştırın. Kalan yarısını maydanozla birlikte blender'de çekin. Salçalı ve maydanozlu sos ile çorbayı süsleyip servis yapın.