Sofra
Leziz ve doyurucu olan tavuk çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    4 adet tavuk kanadı
    7 su bardağı sıcak su
    4 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    Yarım limonun suyu
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, pul biber
Tavuk kanatlarını kısık ateşte suyunu bırakıp her iki tarafı da pembeleşinceye dek pişirin. Sıcak suyu ekleyin. 5-10 dakika haşlayın. Etleri sudan alıp, incecik didin. Tekrar tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde unu yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Ocaktan alın. Yoğurt, limon suyu ve yumurtayı ekleyin. Birlikte çırpın. Tavuklu suya ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ateşten almadan önce tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp, pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.