Sofra
Zerdeçallı sebze çorbası nasıl yapılır? Lezzeti ile adından konuşturan zerdeçallı sebze çorbası tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
    4'er adet bebek kabak ve bebek patlıcan
    12-14 adet taze fasulye
    1 adet havuç
    1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
    1 adet soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    6 su bardağı sıcak su
    4-5 yaprak pazı
    1 kutu(200 ml) krema
    tuz
Kabak, patlıcan, havuç, taze fasulye ve dolmalık biberleri temizledikten sonra ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Su ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. İnce parçalar şeklinde kestiğiniz pazıyı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Rendelenmiş taze zerdeçal ve kremayı karıştırın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık dolusu karışıma ekleyip ılınmasını sağlayın. Yavaşça ve çorbayı karıştırmaya devam ederek ilave edin. 2 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın