Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram gümüş filetosu
    200 gram somon kıyması
    Yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı iri çekilmiş keten tohumu
    10 çorba kaşığı un
    10 çorba kaşığı mısır unu
    1 su bardağı sıvıyağ
    300 gram dört mevsim bahçe salatası
    2 adet kırmızı soğan
    200 gram parmesan peyniri
    Yarım demet fesleğen
    1 adet rezene
    100 gram kapari
    Tuz, karabiber

    Sos için: 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    2.5 çorba kaşığı balzamik sirke
    Bir tutam keten tohumu tozu
    Yarım limonun suyu
GÜMÜŞ balıklarının kılçık ve kafalarını temizleyerek ortasından açın. Üzerlerine iri çekilmiş keten tohumunu serpin. Keten tohumlu, balzamikli sosu hazırlamak için derin bir kapta zeytinyağını, balzamik sirkeyi, keten tohumu tozunu ve limonun suyunu karıştırın. Sos malzemesini bir kaba alıp, makinede çekilerek kıyma haline getirilmiş somonu, dereotunu, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun. Oluşan somon kıymalı harcı balıkların üzerine uzunlamasına yerleştirin. İki balığı yapıştırın. Un ve mısır unu karışımına bulayın. Sıvıyağı koyduğunuz tavada balıkları kızartın. Bu arada dört mevsim bahçe salatasını bol suda yıkayın. Kırmızı soğanları iri parçalar halinde
kesip suda haşlayın. Haşlanan soğanları buzlu suya alın. Parmesan peynirini ince dilimleyin. Servis yapacağınız tabağa balıkları yerleştirdikten sonra yıkadığınız yeşillikleri fesleğen ve rezene ile karıştırarak tabağı süsleyin. Son olarak kaparileri ve soğanları da ilave ettikten sonra sos ile servis yapabilirsiniz