Sofra

4 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    1 kg un
    20 gram yaş maya
    Tuz
    Yeteri kadar su
    Ispanaklı iç için:
    Yarım kg ıspanak
    1 adet küçük boy soğan
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, karabiber, pulbiber
    Peynirli iç için:
    2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    Karabiber, pulbiber
    Üzeri için:
    2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak
bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan
4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Ispanaklı iç için ayıklanmış ve kıyılmış ıspanak, soğan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın. Sıvı yağda
kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Peynirli iç için rendelenmiş beyaz peynir, karabiber ve pul biberi
karıştırın. Hamurların yarısına ıspanaklı harçtan, yarısına peynirli harçtan koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerilerine tereyağı sürün ve servis yapın.