Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    Yarım kg kuzu pirzola
    100 gram pastırma
    100 gram jambon
    3 adet küp doğranmış domates
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çay kaşığı tarhun
    1 çay kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı beyazbiber
    Yarım çay bardağı et suyu
    Tuz, karabiber
YAĞI bir tavaya alın. Pirzola dilimlerini tavaya dizip arkalı önlü kızartın. Pirzolaları bir tabağa alın. Tavada kalan yağın içine domates, pastırma ve jambonu ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber, beyazbiber, 1 çay kaşığı tarhun ve yarım çay bardağı et suyunu ekleyip pişirin. Servis tabağına önce bu karışımı yerleştirip üzerine pirzola dilimlerini dizerek servis yapın.