Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg dolmalık biber
    500 gram kıyma
    Yarım su bardağı
    Osmancık pirinç
    2 adet soğan
    7-8 dal maydanoz
    1 tatlı kaşığı salça
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet domates
    Yeteri kadar su
    Tuz, karabiber
DOLMALIK biberlerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domatesle kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.