Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Lübnan Mutfağı

MALZEMELER

    500 gram bulgur
    250 gram yağsız kıyma
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
    1 adet soğan
    Yeteri kadar tuz

    Harcı için:
    500 gram kuzu kıyması
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 adet kıyılmış soğan
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2’şer çorba kaşığı iri kıyılmış antepfıstığı ve ceviz
    1’er çorba kaşığı karabiber,
    hazır sebzeli çeşni, yenibahar,
    kimyon ve tuz
    Yarım demet kıyılmış maydanoz

    Kızartmak için: Sıvıyağ
BULGURU ıslatıp, 30 dakika dinlendirin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, yenibahar, sebzeli çeşni, kıyılmış
soğan ve tuzu iyice yoğurun. Harcı için kuzu kıymasını, soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine dolmalık
fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Antepfıstığı ceviz, karabiber, sebzeli çeşni, yenibahar, kimyon tuz ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bulgurlu karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve parmağınızla içini oyun. Harçtan koyup kapatın. Tüm malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.