MALZEMELER
5-6 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un, tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 paket 80 gramlık bitter çikolata
1 çorba kaşığı pudraşekeri
YOĞURDU geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde karbonat ve limon suyunu karıştırıp yoğurdun üzerine
ekleyin. Pudraşekeri, kakao ve tuzu da karışıma ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye
kadar üzerine un koyup yoğurun. 10 dakika dinlendirdikten sonra unlamış tezgahta açın. Baklava dilimi şeklinde kesip, sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Pudraşekeri serperek servis yapın.