Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    225 gram bitter çikolata (3 paket)
    115 gram tereyağı
    4 adet yumurta
    2 adet yumurtanın sarısı
    3/4 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı un
    1 adet yıldız anason
    1 su bardağı taze ekmek kırıntısı
    1 çay bardağı dövülmüş fındık

    Şurubu için:
    2 su bardağı nescafe
    3/4 su bardağı toz şeker
    Yarım çay bardağı kahve likörü

    Üzeri için: Pudra şekeri ve krema
20 cm'lik kalıbı yağlayın. Tereyağıyla çikolatayı benmari usulü eritin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir kaba alın. Mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yıldız anasonun tohumlarını çıkartıp havanda dövün ve yumurtalı karışıma ekleyin. Unu eleyin. Ekmek kırıntılarını ve dövülmüş fındıkları da ekleyin. Metal bir kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan nescafeyi toz şeker ile birlikte bir tencereye alın. Kısık ateşte toz şeker eriyene kadar 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp kahve likörünü ekleyin. Nescafeli karışımın yarısını kekin üzerine gezdirin. Yarısını da servis yaparken üzerine gezdirin. Kekin üzerine pudra şekeri serpin. Kremayla birlikte servis yapın.