Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet tart tabanı
    Kreması İçin: 400 gram labne peyniri,
    1 tatlı kaşığı tarçın
    200 gram soğuk krema
    3 çorba kaşığı toz şeker
    Limon Sosu İçin: 80 ml limon suyu,
    3 adet yumurta
    150 gram toz şeker,
    55 gram tereyağı
    Süslemek İçin: Kurutulmuş gül yaprakları

Kreması için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp, kıvam alana dek mikserin yüksek devrinde çırpın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. 2 Limon sosu için tereyağı hariç bütün malzemeyi cam bir kapta benmari usulü ısıtın. Karışım koyulaşana kadar arada karıştırarak pişirin. Bekletmeden süzgeç yardımıyla süzün. 3 Hazırladığınız tart tabanını kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine önce kremayı, sonra sosu dökün. Kurutulmuş gül yapraklarıyla veya dilediğiniz malzemeyle süsleyerek servis yapın.