Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Yarım su bardağı tozşeker
    3 adet yumurta
    1 çorba kaşığı margarin
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    6 çorba kaşığı süt
    Yarım paket kabartma tozu
    Bir buçuk su bardağı un
    Krema için:
    Yarım çorba kaşığı un
    Yarım çorba kaşığı
    mısır nişastası
    Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
    3 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım paket vanilya
    1 su bardağı süt
    Üzerine:
    300 gram çilek
    2-3 çorba kaşığı pudraşekeri
Toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Ardından margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve sütü ekleyin. Kabartma tozunu ekleyip, unu ilave edin. 18 cm'lik yuvarlak ve yağlanmış kalıba hamuru döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çıkarıp, soğutun. Pastayı enlemesine ikiye kesin. Krema malzemesini birbirine karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün. Üzerine dilimlenmiş çilek koyup, kekin diğer yarısını kapatın. En üste de pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyip servis yapın.