Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı antep fıstığı
    1 adet soğan
    2 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı kuş üzümü
    4 su bardağı sıcak su
    Tuz
    4 çorba kaşığı maydanoz
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
Tereyağını tencereye alın. Dolmalık fıstıkları yağda hafifçe pembeleştirin. Soğanı yemeklik doğrayıp, antep fıstıkları ile birlikte ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde ayıklanıp, yıkanmış pirinci ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinç suyu çekene dek pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirin. Maydanozu ve diğer baharatları ekleyip, servis yapın.