Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu kol
    4 adet havuç
    250 gram tereyağı
    4 adet soğan
    2 çorba kaşığı salça
    50 gram dolmalık fıstık
    50 gram kuş üzümü
    3 su bardağı et suyu
    Yarım kg pirinç
    250 gram haşlanmış nohut, tuz

Kuzu kolu 6 parçaya ayırın. Havuçları irice doğrayın.Tereyağını kızdırıp, ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Bir iki çevirip dolmalık fıstık, kuş üzümü, havuç ve eti ekleyip kavurun. Daha sonra et suyu ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Etin pişmesine yakın pirinci ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirip, nohutu ekleyin. Bir kez karıştırıp ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.