Sofra
Yaz aylarının serinleten, tulum peynirli karpuz salatasını pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Peki serinleten karpuz salatasının malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla karpuz salatası tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram Izmir tulum peyniri,
    4 dilim karpuz
    1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin,
    4-5 dal taze nane

    SOS İÇİN

    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 yemek kaşığı balzamik sirke

Peyniri arzunuza göre doğrayın. Karpuzun çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın ve geniş bir kaba alın. Üzerine peynir ve zeytin ilave edin. Zeytinyağı ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirdikten sonra harmanlayın. Kuplara veya kaselere paylaştırın. Nane ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.