MALZEMELER
8 adet hamburger ekmeği
1 demet roka
1 adet soğan
16 dilim salatalık turşusu
12 adet kiraz domates
KÖFTE İÇİN:
1 su bardağı kuru bakla
2 su bardağı kinoa
5 su bardağı su
2 adet yumurta
4 dal ince kıyılmış taze soğan
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1'er tatlı kaşığı kekik
pul biber ve kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN: sıvı yağ
Köfte için kuru bakla, kinoa ve suyu bir tencereye alın. Bakla ve kinoa yumuşayana dek pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma kalan malzemeleri ekleyerek yoğurun. Harcı 8 eşit parçaya bölün ve büyük köfteler hazırlayın. Kızgın yağda önlü-arkalı kızartın. Hamburger ekmeklerinin tabanına roka yaprakları koyup üzerilerine köfteleri yerleştirin. Halka dilimlenmiş soğan, dilimlenmiş turşu ve ikiye bölünmüş kiraz domates soyup ekmeğin diğer parçasını üzerine kapattıktan sonra servis yapın.