Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg yerelması
    1 çay bardağı haşlanmış pirinç
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı tepeleme un
    3 adet yumurta
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    Yarım demet ince kıyılmış dereotu
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için: Sıvıyağ
PİRİNÇLERİ bir kaba alıp üzerine rendelenmiş yerelması ve soğanları ekleyin. Un, yumurta, muskat, karabiber, dereotu ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabak mücverinden daha katı kıvamda bir hamur elde edin. Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Yerelmalı harçtan dolu dolu bir çorba kaşığı ile parçalar alarak yağda üzerlerini bastırmadan arkalı önlü kızartın. Arzunuza göre sade ya da yoğurtla servis yapın.