MALZEMELER
Yarım litre su
Bir tutam tuz
Bir buçuk su bardağı un
Bir buçuk su bardağı ceviz
Bir çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı su
Krep için su, tuz ve unu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra tel süzgeçten geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az yağlayın. Tavaya orta büyüklükteki bir kepçe ile unlu karışımdan dökün. Tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın ve önlü arkalı pişirin. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız krepler soğuduktan sonra, her birinin arasına dövülmüş ceviz serpin ve üst üste dizin. Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbet hafif ılındıktan sonra kreplerin üzerine dökün. Dilimleyip, servis yapın.