Sofra

MALZEMELER

    1 litre süt
    1 çorba kaşığı salep
    1 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı krema
    1 su bardağı kabuğu ile rendelenmiş Amasya elması

    Baharatlar:
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
    1/4 çay kaşığı havlıcan
    1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Sütü bir tencereye aktarın. Kaynadığı zaman, ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Onlar da kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Elmayı da bu sırada ilave edin. Elmanın kararmaması için, hızlı bir şekilde rendeden geçirip, hemen karışıma ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Yine kıvamın bir çorbanın yoğunluğu kadar olmasına, muhallebi kıvamı almamasına dikkat edin! Karışımı ocaktan aldığınızda baharatları ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı, mikserle buzluğa girecek bir soğukluk alana dek karıştırın. Buzluğu maksimum seviyeye getirin. Derin metal bir kabın içine aktardığınız dondurmayı buzluğa koyup, saat başı (bu işlemi 2-3 kez yapabilirsiniz) buzluktan çıkarın. Kaşıkla donmaya başlayan kenarları toparlayarak, mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.