MALZEMELER
1 kg süt
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı nişasta
3-4 çorba kaşığı su
4 yaprak jelatin
1 su bardağı file antepfıstığı
Üzeri için:
Ahududu marmeladı
BİR tencereye aldığınız süt, damla sakızı ve tozşekeri tahta bir kaşıkla kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan karışıma suda açılmış nişastayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Diğer tarafta buzlu suyun içinde 15 dakika beklettiğiniz jelatinleri silkeleyerek içine katın. Ocağın altını kapatıp mikserle 5 dakika çırpın. File antepfıstığını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini hafif ıslatıp
muhallebiyi boşaltın. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve ılınmaya bırakın. Buzdolabında 5-6 saat
beklettikten sonra dilimleyip ahududu marmeladı ile birlikte servis yapın.