MALZEMELER
1 kg taze barbunya
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
4 adet sivri biber
Bir buçuk tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz
Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarımsağı 3 dakika sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. İnce kıyılmış sivri biber ve tuz ekleyip 1 dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine ekleyin. Toz şekeri ilave edin. Haşlama sırasında barbunyanın suyu azalmışsa, tencereye sıcak su ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.